Δύο συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη. Το ένα στη πλατεία Αριστοτέλους και το άλλο στην οδό Εγνατία. Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής θα υπάρξει η συγκέντρωση στη πλατεία Αριστοτέλους ενώ λίγο νωρίτερα, στις 10, το ΠΑΜΕ θα οργανώσει συγκέντρωση στη πλατεία Αριστοτέλους.



Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, είπε ότι η ανεργία στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα μόλις μήνα (Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011) αυξήθηκε κατά 0,70%, ενώ το 17% των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη έκλεισαν. Όπως επισήμανε στους ανέργους θα πρέπει να προστεθεί και ένα ποσοστό 14% «φτωχών εργαζομένων», οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες, ενώ χαρακτήρισε αδιέξοδη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΔΟΘ, Απόστολος Παζάρας, είπε ότι η φετινή Πρωτομαγιά είναι η χειρότερη για τους εργαζόμενους από την εποχή της Κατοχής, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να νοικιάσει δημόσια περιουσία που παραμένει, όπως είπε, ανεκμετάλλευτη.