giros_01Τον προβληματισμό του για το «μπαράζ» ελέγχων από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης σε μικρές επιχειρήσεις, εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, όπως είναι μεταξύ άλλων καταστήματα ψιλικών, ταχυφαγεία, πρατήρια άρτων, μπουγατσοπωλεία και ινστιτούτα αισθητικής.

«Οι ελεγκτές παραμονεύουν έξω από τα καταστήματα τους και ψάχνουν για αποδείξεις, δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού και δυσαρέσκειας, ακόμα και στους πελάτες», τονίζει ο κ. Ζορπίδης ενώ εφιστά την προσοχή στους ειδικούς ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ. «Σε καμία περίπτωση δεν τασσόμαστε υπέρ της φοροδιαφυγής. Πιστεύουμε όμως ότι το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται με το ανελέητο κυνηγητό των μικροεπαγγελματιών», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Επιπλέον, ο κ. Ζορπίδης σημειώνει πως η καλλιέργεια φοβικού κλίματος, συντείνει στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και στην αποθάρρυνση για τη δημιουργία νέων. «Με κατασταλτικά μέτρα δεν λύνεται το πρόβλημα και οι μικροεπαγγελματίες δεν πρέπει να είναι ο εύκολος στόχος», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ζορπίδης.