laxanokipoi_mellontika_01Άλλαξαν τα σχέδια των Νομαρχιακών Επιτροπών Α και Β Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν τελικά, σε εκδήλωση του Κινήματος τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του πρώην δημαρχείου Νεάπολης.

 

Οι θέσεις αυτές, μαζί με τις προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, επρόκειτο να τεθούν σε διαβούλευση σε εκδήλωση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, , την ίδια μέρα, στο κινηματοθέατρο “Ολύμπιον”, στην πλατεία Αριστοτέλους. Όμως, η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, που επρόκειτο να παραβρεθεί και να παραλάβει τις αντιρρήσεις των τοπικών φορέων και τις προτάσεις τους, θα παραβρεθεί, την ίδια μέρα, στην έκτακτη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με θέμα τις επιπτώσεις του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία και την πολιτική πυρηνικής ασφάλειας στην Ευρώπη!

Πάντως, το τοπικό ΠΑΣΟΚ κοντράρει το δήμαρχο στην προσπάθειά του να προκρίνει την επιλογή των “Λαχανόκηπων” για χώρο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Ο γραμματέας της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, δήλωνε, σε συνέντευξη Τύπου, πως «κακώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης άνοιξε τη συζήτηση για το ενδεχόμενο μεταφοράς σε άλλη περιοχή». Στην ίδια συνέντευξη, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Γιώργος Γεράκης και της ΝΕ Β΄Θεσσαλονίκης, Παντελής Κουκουλεκίδης, υποστήριξαν πως η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ πρέπει να γίνει στο ΤΕΙ της Σίνδου, όπως έχουν ανακοινώσει δύο πρωθυπουργοί (Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου).