Στα… πράσα πιάστηκαν επτά αλλοδαποί και ομογενείς, χθες, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, καθώς διαπιστώθηκε ότι, σε διαφορετικές περιπτώσεις, έκλεβαν καταστήματα, ενώ άλλοι είχαν διαρρήξει σπίτια και Ι.Χ.

 

Αρχικά συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 34, 19 και 21 ετών, με την κατηγορία της κλοπής. Συγκεκριμένα, στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τσάντες, τα τοιχώματα των οποίων διέθεταν επένδυση αλουμινίου, ώστε να παρακάμπτουν τα αντικλεπτικά συστήματα των εμπορικών καταστημάτων. Μάλιστα σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης, τα οποία είχαν νωρίτερα αρπάξει από καταστήματα.

Λίγη ώρα αργότερα, δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», συνέλαβαν δύο ομογενείς, ηλικίας 36 και 27 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν αντικείμενα (φωτογραφική μηχανή, γυαλιά ηλίου, κ.α), τα οποία είχαν αρπάξει από σπίτι που είχαν διαρρήξει.

Επίσης, επ΄ αυτοφώρω συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός, από περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι, διέρρηξε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο κέντρο της πόλης,  από το εσωτερικό του οποίου ξήλωσε το ραδιοcd και έκλεψε προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Τέλος το πρωί της ίδιας ημέρας αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία στο κέντρο της πόλης, συνέλαβαν 25χρονο ομογενή, οποίος είχε μόλις διαρρήξει σταθμευμένο Ι.Χ..

Όλοι οι παραπάνω συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.