handcuffs handcuff behind backΈνας καταζητούμενος από Γερμανία, ένας 43χρονος πλαστογράφος και ένας 30χρονος καταδικασμένος για κλοπές, μαζί με άλλους 12 που καταζητούνταν με βάση διάφορα εντάλματα, συνελήφθησαν, χθες Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο 46χρονος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης αρχών της Γερμανίας, για διακεκριμένη περίπτωση απάτης και διακεκριμένη περίπτωση πλαστογραφίας εγγράφων.

Παρόμοιο και το αδίκημα 43χρονου ημεδαπού, ο οποίος, επίσης, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών, για πλαστογραφία από κοινού, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά εξακολούθηση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Επίσης, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης, 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 14 μηνών, για κλοπή, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.