ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ

Η Λουΐζης Ριανκούρ, που έχει συνδεθεί με την τρομοκρατία από την εποχή της 17Ν, μοιάζει με την αγορά της Καμπούλ, μετά από επίθεση καμικάζι. Η ισχυρότατη έκρηξη, που σημειώθηκε χθες στις 8.23 π.μ., μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, προκάλεσε τεράστιες ζημιές: ξήλωσε τους υαλοπίνακες της πρόσοψης του μεγάρου, αναποδογύρισε και διέλυσε τα σταθμευμένα στην περιοχή αυτοκίνητα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις γειτονικές επιχειρήσεις και πολυκατοικίες ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων.
Η Αστυνομία αξιολόγησε αμέσως ως βάσιμες τις πληροφορίες που έδωσε άγνωστος, με τηλεφώνημα του στις 7.38 π.μ. στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και έτσι η περιοχή εκκενώθηκε εγκαίρως. Οι εργαζόμενοι στις γειτονικές επιχειρήσεις και οι κάτοικοι των πολυκατοικιών απομακρύνθηκαν, ενώ στην περιοχή έσπευσαν μαζί με τα περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. 
Παρόλα αυτά, μπορούμε να πούμε ότι, από θαύμα, αλλά και την έγκαιρη και σωστή αντίδραση της αστυνομίας, δε θρηνούμε, αυτήν τη στιγμή, θύματα. Η ένταση της έκρηξης ήταν τέτοια που θα μπορούσε να τραυματίσει πολλά άτομα από το ωστικό κύμα, ακόμη κι αυτά που θα βρίσκονταν μακριά από το σημείο της έκρηξης.