«Όχι στα κακά πρότυπα προεκλογικών αγώνων άλλων εποχών» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, σε εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή «Σαββατοκύριακο» της ΝΕΤ. Ο κ. Γκιουλέκας τοποθετήθηκε και για το θέμα των ημερών, την κόντρα του συνυποψηφίου του, Γιάννη Μπουτάρη με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.
Ο κ. Γκιουλέκας έκανε λόγο για «τεχνητή πόλωση» που επιχειρείται να δημιουργηθεί και αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μπουτάρης επέλεξε να επιτεθεί στον Μητροπολίτη δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές. «Είναι ξεκάθαρο ότι τους δημάρχους του επιλέγει ο λαός» σημείωσε ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας»  και πρόσθεσε «ο καθένας έχει τον διακριτό του ρόλο. Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Κάποιοι μάλλον νιώθουν ότι χάνουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και δημιουργούν τεχνητές πολώσεις. Στη Θεσσαλονίκη δεν είμαστε στα χαρακώματα, δεν πυροβολούμε ο ένας τον άλλον. Η πόλη έχει πιο σοβαρά προβλήματα από αυτά».
Ο κ. Γκιουλέκας ρωτήθηκε και για το αν κρατά αποστάσεις από την απερχόμενη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και απάντησε: «Εγώ δεν έχω παρελθόν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τώρα ξεκινάω την πορεία μου σε αυτή. Σαφώς και προέρχομαι από τη Νέα Δημοκρατία και τιμώ τις ιδέες για τις οποίες αγωνίστηκα, τώρα όμως ξεκινώ μια νέα προσπάθεια στο Δήμο Θεσσαλονίκης».