"Καθάρισε" το πανεπιστήμιο για τα πάσο των φοιτητών

Δόθηκε τέλος στην ταλαιπωρία των φοιτητών για το θέμα που προέκυψε με την καθυστέρηση έκδοσης των φοιτητικών πάσο. Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010, τη Σύμβαση Απευθείας Ανάθεσης για την προμήθεια Δελτίων Ειδικού Εισιτηρίου (Φοιτητικό Πάσο) από τον Ο.Α.Σ.Α.
Το Α.Π.Θ., προκειμένου να εξασφαλίσει στους φοιτητές το απαραίτητο δελτίο, διέθεσε το ποσό των 135.000 ευρώ για να διανεμηθούν 67.500 πάσο στους δικαιούχους φοιτητές του. Παρότι η προμήθεια των δελτίων δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Ιδρύματος, το Α.Π.Θ. διέθεσε από δικούς του πόρους το απαιτούμενο ποσό, ολοκληρώνοντας τις δέουσες ενέργειες από τον Ιούλιο του 2010.
Κάθε προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής δικαιούται μειωμένη τιμή εισιτηρίου στα οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν μετακινείται με αυτά, στο εσωτερικό της χώρας.
Το δελτίο ειδικού εισιτηρίου ισχύει για ένα ακαδημαϊκό έτος και είναι αυστηρά προσωπικό για το δικαιούχο. H έκπτωση παρέχεται στο δικαιούχο για όλο το ακαδημαϊκό έτος και για όσα έτη απαιτούνται για την κανονική διάρκεια των σπουδών του, προσαυξημένα κατά το ήμισυ.

Σχόλια