Η... κυρία 6 o clock στη Θεσσαλονίκη

H Σιλβί Γκιγιέμ, η χορεύτρια που έγινε διάσημη ως η κυρία Six O'Clock (έτσι λέγεται εκείνη η κίνηση των χορευτών στην οποία πατούν στο ένα πόδι και σηκώνουν, παράλληλα με το σώμα, εντελώς κάθετα το άλλο, θυμίζοντας το ρολόι που δείχνει... έξι η ώρα) χάρη στην εκπληκτική της ευλυγισία, επιστρέφει στην Ελλάδα, έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς. Στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό χορευτικό ντουέτο «Push» μαζί με τον φημισμένο Βρετανό χορευτή και χορογράφο Ράσελ Μάλιφαντ αλλά και τις υπόλοιπες χορογραφίες «Solo», «Shift» και «Τwo».
Οι δύο σταρ-χορευτές θα ταξιδέψουν και στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης στις 17 και 18 Οκτωβρίου.
Η θριαμβευτική πορεία της Συλβί Γκιγιέμ από την Όπερα του Παρισιού, όπου ήταν η προστατευόμενη του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, μέχρι το Τόκυο, το Κόβεν Γκάρντεν και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, την έχει πλέον καθιερώσει στη συνείδηση του κοινού ως μια από τις μεγαλύτερες εν ζωή χορεύτριες.
Το ντεμπούτο της ως πρωταγωνίστρια έγινε σε νεαρή ηλικία στην παράσταση Δον Κιχώτης του Ρούντολφ Νουρέγιεφ στην Όπερα του Παρισιού. Σε ηλικία 11 ετών η Συλβί Γκιγιέμ θεωρούνταν ήδη παιδί-θαύμα στο χορό. Στις σημαντικότερες ερμηνείες της συγκαταλέγεται και η παράσταση του Γουίλιαμ Φορσάιθ «Ιn the middle» to 1987.
Η εμμονή της στη λεπτομέρεια, η εκπληκτική της τεχνική, η χάρη, η εξωπραγματική ταχύτητα και ισορροπία της, συνοδεύονται από μια εξίσου ισχυρή προσωπικότητα. Όταν είχε λάβει το βραβείο Νιζίνσκι το 2001 ως «Η καλύτερη μπαλαρίνα σε παγκόσμιο επίπεδο», είχε σχολιάσει καυστικά τη λογική «σουπερμάρκετ» τέτοιου είδους βραβεύσεων, ενώ στα Μ.Μ.Ε. είχε πάρει μεγάλη έκταση η διαφωνία της με τον Νουρέγιεφ όταν συνεργαζόταν μαζί του στο Παρίσι. Επιλέγει με πολύ μεγάλη προσοχή τις παραστάσεις στις οποίες θα συμμετάσχει αλλά και τους παρτενέρ της.
Ο Ράσελ Μάλιφαντ, με τον οποίο έχει παρουσιαστεί ξανά στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια σε μια sold out παράσταση στο Ηρώδειο, βρίσκεται στην κορυφή της χορευτικής πρωτοπορίας, καθώς έχει συνδυάσει στοιχεία και τεχνικές του κλασικού μπαλέτου, με τις πολεμικές τέχνες και τη γιόγκα. Ο πολυβραβευμένος βρετανός χορευτής έχει συνεργαστεί με σημαντικές ομάδες όπως το Royal Ballet, το Batsheva Ensemble, το μπαλέτο της Λωραίνης και το μπαλέτο της Λυών. Τον φωτισμό της παράστασης έχει αναλάβει ο διεθνώς καταξιωμένος Μάικλ Χαλς, ο οποίος αποκαλείται τιμητικά από τη Συλβί Γκιγιέμ και τον Ράσελ Μάλιφαντ «συν – χορογράφος» της παράστασης. Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε μόνο δύο παραστάσεις στην Αθήνα, αλλά μέσα σε μία εβδομάδα λόγω του μεγάλου ενδιφέροντος του κοινού, όλα τα εισιτήρια προπωλήθηκαν, οπότε αποφασίστηκε να γίνει μια έκτακτη εμφάνιση και στις 13 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες: Στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στην Ομήρου 8. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 7282 333 και πληροφορίες στο 210 7258 510. Τιμές εισιτηρίων: 35,00 ευρώ (Φοιτητικά ), 40 ευρώ, 58 ευρώ, 78 ευρώ, 100 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη). Στις 17 και 18 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προπώληση εισιτηρίων: Στο εκδοτήριο της Πλατείας Αριστοτέλους και στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σχόλια