Για σήμερα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Αναχωρεί σήμερα από τη χώρα μας ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ουέν Ζιαμπάο.

* Από σήμερα 4 έως τις 10 Οκτωβρίου Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος.

* Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Οικισμών η σημερινή.

* Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011.

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα στην κρατική ραδιοτηλεόραση το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ για την άρνηση της ΕΡΤ να υπογράψει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2009.

* Αναχωρεί σήμερα μετά το υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης-Ασίας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

* στις 9 μ.μ., προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Νεάπολης, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010, έως τη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 3ος όροφος).

* Στις 11 π.μ., ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά στην περιοχή του Ι.Ν. του Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα .

* Στις 12 το μεσημέρι συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, 154ης Συνοδικής Περιόδου, για να εξετάσει το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στα γραφεία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή η ψηφοφορία για την πλήρωση της κενής θέσεις στο προεδρείο της Κ.Ο. του κόμματος.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2) συνέντευξη Τύπου για τις θέσεις και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 12:30 μ.μ. στην Περιφέρεια Κρήτης, δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την εξωστρέφεια, στο πλαίσιο τη εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης με τίτλο: "Ακούμε τους εξαγωγείς-Προωθούμε την εξωστρέφεια".

* Στις 7 μ.μ., έξι μήνες μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση στο Βασιλικό Θέατρο με θέμα: «Θεσσαλονίκη: Σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε;» η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος παρουσιάζει το δεύτερο μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Θα παρουσιασθούν ευρήματα ερευνών που έγιναν επί τόπου σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις – λιμάνια που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα γίνει στον Κινηματογράφο Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 2).

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Κασσάνδρας και ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο "Athos Palace" στην Καλλιθέα.

* Στις 7:45 μ.μ. στις Βρυξέλλες σε δείπνο εργασίας θα παρακαθίσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης-Ασίας.