«Με 22 υπηρεσιακά λεωφορεία του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα εξυπηρετεί, από την 1η Οκτωβρίου, το επιβατικό του κοινό μεταμεσονύκτια», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης. Η δήλωση-διευκρίνιση του κ. Στεφανίδη έγινε με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΑΣΘ περί κατάργησης -από 1/10/2010- των μεταμεσονύκτιων δρομολογίων του Οργανισμού.
Ο κ. Στεφανίδης διευκρίνισε ότι «εκτός της μεταμεσονύκτιας λεωφορειακής γραμμής Νο 78Ν, που λειτουργεί από 22:30΄ έως 5:30΄ στη διαδρομή ΚΤΕΛ Μακεδονία - Ν.Σ.Σ. - Αεροδρόμιο, κυκλοφορούν λεωφορεία με συχνότητα ανά μία ώρα, 22 ειδικών λεωφορειακών γραμμών, από και προς όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, που δύνανται οι πολίτες να χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτησή τους».
Πρόσθεσε δε, ότι οι διαδρομές και τα δρομολόγια αυτών των 22 νυκτερινών ειδικών λεωφορειακών γραμμών, θα αναρτηθούν αύριο (30/9) στο διαδίκτυο.
Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το πρωί τα γραφεία του ΟΑΣΘ και συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του Οργανισμού.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι «ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΘ παραδέχτηκε ότι η κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων ήταν κομμάτι του σχεδιασμού του Οργανισμού, το οποίο όμως, μετά από παρέμβαση οργανωμένων φορέων της πόλης μας (Θεσσαλονίκη), αναγκάστηκε να το ανακαλέσει. Έτσι, από την Παρασκευή τα δρομολόγια (ημερήσια και νυχτερινά) του ΟΑΣΘ θα εκτελούνται κανονικά».