Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης κατασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή κλιμακίου του ΣΔΟΕ. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και 4 Αστυνομικοί από τους οποίους οι 3 είναι Αξιωματικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και ο ένας Αστυφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από πληροφορίες του Οργανισμού κατά του Λαθρεμπορίου (OLAF), στο ΣΔΟΕ και στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, από τον Μάρτιο του 2010. Υπήρχε η πληροφορία ότι υπάρχει μονάδα παρασκευής και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων σε χώρες της Ευρώπης. Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση σήμερα το πρωί οι διωκτικές αρχές επιχείρησαν τη μεγάλη έφοδο, στις εγκαταστάσεις του κυκλώματος, στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή «έχει βρεθεί πλήθος λαθραίων πακέτων τσιγάρων, μεγάλες ποσότητες καπνού και υλικών συσκευασίας, καθώς και όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός κατασκευής και τυποποίησης των πακέτων».
Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν οκτώ Δικαστικοί Λειτουργοί, δεδομένου ότι έγιναν ταυτόχρονα 13 έρευνες σε σπίτια και οικήματα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στην Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.
Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στα σπίτια, διαμερίσματα κλπ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν βρεθεί ένα περίστροφο, τρία πιστόλια και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.
Για τους τέσσερις αστυνομικούς, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και παράλληλα για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Εκτιμάται ότι η ζημιά για το δημόσιο από διαφυγόντες φόρους και δασμούς αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Οι έρευνες, πάντως,συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.