Η 27χρονη αλλοδαπή οικιακή βοηθός ήταν, τελικά, συνεργός του 30χρονου που λήστεψε, προχθές, ηλικιωμένη, μέσα στο σπίτι της, στην Τούμπα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η αστυνομία, ήταν σύζυγος της νεαρής και καταζητούμενος για ανθρωποκτονία!
Η 27χρονη οικιακή βοηθός είχε καταγγείλει ότι δήθεν άγνωστός της άνδρας την ακολούθησε στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης εργοδότριάς της μαζί με άλλον άγνωστο και, με το που μπήκε στο διαμέρισμα, εισέβαλαν κι αυτοί και αφού ακινητοποίησαν τις δύο γυναίκες, βρήκαν κι άρπαξαν 1200 ευρώ και μία λίρα Αγγλίας.
Όπως προέκυψε, όμως, από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα - προανάκριση, η 27χρονη, εκμεταλλευόμενη την εργασιακή της ιδιότητά της, συμμετείχε στο οργανωμένο σχέδιο της ληστείας, το οποίο αποφασίστηκε και εκτελέστηκε από κοινού με τον 30χρονο σύζυγό της και έναν 44χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αναζητείται.
Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, προερχόμενο από την προαναφερθείσα ληστεία, ενώ σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ζευγαριού, βρέθηκαν δύο υφασμάτινες κουκούλες τύπου full face.
Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμεί μία καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών, καθώς και ένα Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διάβασε ακόμη:
Λήστεψαν αφεντικίνα και οικιακή βοηθό