Απίστευτες συζητήσεις έχουν στηθεί στα τηλεπαράθυρα, μετά την αποκάλυψη ότι ο Γεράσιμος Ζαγορίτης, γιος του πολιτικού (στελέχους της Ν.Δ.) Λευτέρη, πήγε για... βόλτα, την Τζούλια Αλεξανδράτου, στο Πολεμικό Μουσείο, νύχτα κι ενώ το μουσείο -που θεωρείται στρατιωτική μονάδα- ήταν κλειστό.
Τι έχουμε εδώ; Κατ' αρχήν μια κόντρα ρελάνς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Θέμο Αναστασιάδη. Έβγαλε το Πρώτο Θέμα, την προ-προηγούμενη Κυριακή, το θέμα με τα γλέντια στο Αβέρωφ, πήρε τη ρεβάνς το Veto με τις ηλιθιότητες του υιού Ζαγορίτη. Κι αντί να το βάλουν κάτω, τα κανάλια, να δουν για ποιον λόγο λειτουργούν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού όπως το Αβέρωφ και το Πολεμικό Μουσείο (για να βρίσκουν θέσεις τα... βύσματα, είναι η σωστή απάντηση) ασχολούνται με το αν θα είναι μικρή η ποινή των 30 ημερών στο Πειθαρχείο και 30 ημερών παραπάνω θητείας στο ναύτη Ζαγορίτη.
Μάλιστα, πριν από λίγο, βγήκε στο Alter κι ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης και έλεγε για τα "παιδιά των φτωχών" που "υπηρετούν στα σύνορα", ενώ ο Ζαγορίτης στην Αθήνα. Λαϊκισμός, δηλαδή, αφού, ως γνωστόν, στο Πολεμικό Ναυτικό δεν προβλέπεται, εδώ και χρόνια, θητεία για κληρωτούς στα καράβια, όπως παλιά...
Το θέμα είναι γιατί να συνεχίζουν να υπάρχουν μονάδες αυτού του είδους, όπως τα μουσεία, στα οποία να υπηρετούν κληρωτοί. Κάλλιστα αυτοί οι χώροι μπορούν να φυλαχθούν από άλλες μονάδες και, όλα τα παιδιά του κόσμου, μαζί και των πολιτικών, να πηγαίνουν ως τα σύνορα για τους 9 όλους κι όλους μήνες της θητείας τους. Ε, δε θα πάθουν και τίποτα... Κι όσοι πήγαμε φαντάροι (ακόμη και σε εποχές που η θητεία διαρκούσε δυο Χριστούγεννα και δύο Μεγάλα Σάββατα κι όχι εννιά μήνες σαν πρόωρο νεογνό), γνωρίζουμε καλά ότι το βύσμα θα υπάρχει και στην πιο μακρινή μονάδα. Κι αν δεν είναι ο ταγματάρχης που τη διοικεί, θα είναι ο λοχαγός. Κι αν δεν είναι ο λοχαγός, θα ΄ναι ο επιλοχίας που θα λουφάρει τον "βυσματία" ελπίζοντας να τύχει κι αυτός ευνοϊκότερης μεταχείρισης.
Όσο για την ενέργεια (πώς να κρατηθώ, Θεέ μου και να μην γράψω τη λέξη που μου ΄ρχεται στο μυαλό) Ζαγορίτη, τι να πω; Εξέθεσε τον πατέρα του, κατ΄ αρχήν. Και η τιμωρία που προβλέπει ο κανονισμός είναι μικρή. Ας την εκτίσει, όμως, την ποινή του, εντός του Πειθαρχείου. Κι όχι στο ΚΨΜ της μονάδας στην οποία βρίσκεται το περίφημο Πειθαρχείο.
Τέλος, για τον πατέρα Ζαγορίτη, δεν έχω να πω τίποτα. Ούτως ή άλλως, οι αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία είναι συνεχείς. Ο πρόεδρος ξέρει. Και θα πράξει.