Μπορούν να αναπολούν τους διαιτητές της Σούπα Λίγκας, οι Έλληνες φίλαθλοι. Με τέτοιες διαιτησίες που βλέπουν στο Μουντιάλ, από τα λουλούδια της FIFA, o Κάκος φαντάζει πρύτανης της διαιτησίας κι ο Κουκουλάκης καθηγητής!
Σήμερα, Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010, όλη η υφήλιος είδε τη μπάλα να περνά ένα μέτρο μέσα στη γερμανική εστία και τον Τέβες πέντε μέτρα οφσάιτ. Δυστυχώς, αυτοί που δεν τους είδαν ήταν τα κοράκια με τα κόκκινα: O Ουρουγουανός Χόρχε Λαριόντα και ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροσέτι. Και οι δύο προδόθηκαν από τους βοηθούς τους.
Σε τέτοιο επίπεδο, όμως, και με τέτοιες εξόφθαλμες φάσεις, ο καλός ο ρέφερι παίρνει τη φάση πάνω του. Γιατί δε χρειάστηκε το ριπλέι για να βγάλει κανείς συμπέρασμα. Από το σπίτι του, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Νότιο Αφρική, το πράγμα ήταν φανερό.
Ευτυχώς που Γερμανία και Αργεντινή πέτυχαν ανοικτές νίκες, γιατί αν τα παιχνίδια κρίνονταν στο γκολ, η γκρίνια θα ΄δινε και θα ΄παιρνε. Αν και οι φάσεις αυτές ήταν καθοριστικές για την πορεία των παιχνιδιών: Το γκολ των Άγγλων που δε μέτρησε θα έφερνε το σκορ στο 2-2 και το γκολ του Τέβες ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ σε ένα σημείο του παιχνιδιού που οι Αργεντίνοι έβλεπαν τους Μεξικανούς να παίζουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.
Έτσι προχωράει αυτό το Μουντιάλ. Με κάκιστες διαιτησίες, κι άσχημο ποδόσφαιρο. Με αστέρια πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό (η περίπτωση Μέσι είναι μόνον μία) και με ομάδες χωρίς μεγάλα ονόματα. Αλήθεια, ποιος είναι ο παικταράς που ξεχώρισε στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, που παίζεται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής; Κανείς. Κι ελλείψει ποδοσφαιριστή, οι κάμερες έχουν καρφωθεί στα καμώματα του Μαραντόνα, που παριστάνει τον προπονητή: Ένας ποδοσφαιριστής φυλακισμένος σ ένα κοστούμι και σ ένα σώμα - μπάλα.
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα τολμήσουμε να μαντέψουμε το ζευγάρι του τελικού: Γερμανία - Βραζιλία κι όλα θα κριθούν στο τι θα ΄χει φάει, πριν το παιχνίδι, ο... Κακά.