Τις δύο πρώτες συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, στο πλαίσιο της απόφασης του να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Νίκος Ευθυμιάδης: Επισκέφτηκε στα γραφεία τους τον πρόεδρο της ΔΕΘ Α.Ε. κ. Γιάννη Κωνσταντίνου, καθώς και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της HELEXPO A.E., κ. Πάρι Μαυρίδη, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα όπως και για τις δυνατότητες ανάπτυξης των δύο φορέων προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.
Σε ό, τι αφορά στο θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, ο κ. Ευθυμιάδης επισήμανε ότι πιο κρίσιμο στοιχείο ακόμη και από την μεταφορά των εγκαταστάσεων είναι η εξασφάλιση των υποδομών που θα τη συνδέσουν με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την ίδια την πόλη.
«Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να γίνει ξανά εκθεσιούπολη και να κατοχυρωθεί ως ελκυστικός προορισμός για την οργάνωση συνεδρίων είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες υποδομές πριν λειτουργήσει σε νέες εγκαταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμιάδης.
Σχετικά δε με την αξιοποίηση της έκτασης που σήμερα καταλαμβάνει η ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης, υπογράμμισε ότι πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης η Δημοτική Αρχή οφείλει να καταρτίσει ειδικό σχέδιο το οποίο θα θέσει σε διαβούλευση με τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης, ώστε να προκριθούν οι βέλτιστες λύσεις. Επισήμανε μάλιστα ότι κρίσιμη προϋπόθεση είναι να επιδειχθεί έως τότε αυτοσυγκράτηση στις διεκδικήσεις οργανισμών και ιδρυμάτων για τη μεταφορά στο συγκεκριμένο χώρο, τμημάτων των δραστηριοτήτων τους.

Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων του κ. Ευθυμιάδη έχει ως εξής:
Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, θα συναντηθεί στις 10.00 π.μ. με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Θ. Α.Ε., κ. Στέλιο Αγγελούδη, ενώ στις 12.00 μ.μ., με τον νεοεκλεγέντα πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονία, κ. Γιάννη Χατζηδημητρίου.
Την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 10.00 π.μ. θα επισκεφτεί στο γραφείο του τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Σίνδου, κ. Παύλο Καρακολτσίδη.
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 12.00 μ.μ. θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρύτανη του Α.Π.Θ., κ. Γιάννη Μυλόπουλο.