ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νεκρός ο ένας ληστής


Τραυματίες ελαφρά τρεις αστυνομικοί


Άμεση η επέμβαση της αστυνομίας

Μάχη με τους ληστές έδωσαν οι τρεις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ όταν έφθασαν λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα περαστικού για επικείμενη ληστεία στο σουπερ μάρκετ LIDL στο Κορδελιό.


Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ληστές την ώρα που έβγαιναν από το σούπερ μάρκετ. Όλα άρχισαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Το σούπερ μάρκετ είχε κλείσει από τις 9.30 και οι υπάλληλοι έκλειναν το ταμείο. Οι δύο ληστές, ένας άνδρας και μια γυναίκα, από την πρωήν Σοβιετική Ένωση, εισβάλανε στο κατάστημα για να πάρουν τις εισπράξεις.
Εκείνη τη στιγμή τους αντιλήφθηκε ένας διερχόμενος πολίτης που ειδοποίησε την άμεση δράση. Άμεσα, σχεδόν σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες περιοίκων, έφθασε το περιπολικό της ΟΠΚΕ. Οι τρεις αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό εντόπισαν τους ληστές την ώρα που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο τους.
Στη θέα των αστυνομικών οι ληστές άνοιξαν πυρ. Τα πυρά ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να πετύχουν τον άνδρα. Εκείνος τη στιγμή που έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος εξαπέλυσε χειροβομβίδα. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν οι τρεις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.
Παράλληλα έφθασαν στη περιοχή και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που ακινητοποίησαν τη Λιθουανή συνεργό.
Ο δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και τελικά υπέκυψε κατά τη μεταφορά του.
Και οι τρεις αστυνομικοί διεκομίσθηκαν στο 424 ΓΣΝ και νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι ληστές που μπήκαν στο σούπερ μάρκετ ήταν δύο άνδρες ενώ η γυναίκα έμεινε έξω ως τσιλιαδόρος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί αναζητούν το τρίτο άτομο της σπείρα, άνδρα, αγνώστων στοιχείων από τη Γεωργία.

Από το σημείο του περιστατικού περισυνελέγησαν 3 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες και 1 καλάσνικοφ.

Οι ληστές πυροβόλησαν με δεκάδες σφαίρες κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να τρυπήσουν το ντεπόζιτο σταθμευμένου φορτηγού, χωρίς ευτυχώς να εκραγεί. Από το φορτηγό υπήρξε μόνο διαρροή περτρελαίου.


Μετά το περιστατικό ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα και ώρα 21.50, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, δέχθηκε μια κλήση ότι γίνεται ληστεία στο Σ/Μ LIDL στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Προσέτρεξαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες όταν έφτασαν στο σημείο κατόρθωσαν και εγκλώβισαν τον δράστη, έξω από το Σ/Μ και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει με το αυτοκίνητό του.
Εκεί, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν τον δράστη να παραδοθεί, εκείνος πυροβόλησε εναντίον τους.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ο δράστης τραυματίστηκε και παρότι έπεσε στο έδαφος, έβγαλε χειροβομβίδα και την έριξε κατά των αστυνομικών.
Τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί και ο δράστης, ο οποίος στη συνέχεια κατέληξε μεταφερόμενος στο νοσοκομείο.
Συνελήφθη επίσης και η συνεργός του.
Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, θα δούμε. Τρεις αστυνομικοί τραυματίες από τα θραύσματα. Δεν κινδυνεύουν, είναι ελαφρά.
Είχαν ολοκληρώσει τη ληστεία…είχαν πάρει χρήματα.
Η προανάκριση συνεχίζεται.»

Ερ. Δημοσιογράφου σχετικά με τον αριθμό των δραστών.
Απάντηση: Μέχρι στιγμής έχουμε 2 δράστες, αλλά πάντα εξετάζουμε και την υπόθεση παραπέρα.

Ερ. Δημοσιογράφου σχετικά με τον οπλισμό.
Απάντηση: Ο δράστης μέσα στο αυτοκίνητό του είχε 3 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες και 1 καλάσνικοφ.