Βασίλη Λέκα στην "Αίγλη" για τους λάτρεις του έντεχνου (λες και υπάρχει και... άτεχνο), Αγγελόπουλο-Γουβέλη στο "Μ. Μερκούρη" για τους φίλους της κλασσικής, Σάνλεη για τους φίλους του θεάτρου προτείνουμε σήμερα. Αν, πάλι, θέλετε κάτι διαφορετικό, διαλέξτε:
Βιβλίο:
*Για το βιβλίο του «Ιμαρέτ», το οποίο απέσπασε το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το 2009, θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θέατρο:
* Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το έργο του Τζών Πάτρικ Σάνλεη, «Ο Ντάννυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα» (σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζηβανού. Οι παραστάσεις δίνονται στην αίθουσα Μάντεως Τειρεσία που βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία (περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου).

* Η ομάδα καλλιτεχνών SourLiBooM παρουσιάζει την «Ιστορία του Κυρίου Ζόμερ» (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάτρικ Ζίσκιντ). Η μετάφραση είναι της Μαρίας Αγγελίδου και η διασκευή και σκηνοθεσία της Βαλεντίνας Παρασκευαϊδου. Οι παραστάσεις δίνονται στο χώρο του θεάτρου 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, στην οδό Καθολικών 4, στα Άνω Λαδάδικα.

* Τελευταία παράσταση σήμερα στις 9 το βράδυ για τη μαύρη κωμωδία «Ξενοδοχείο ο Φόνος», από τους Drama Str. Στο θέατρο Σοφούλη στην Καλαμαριά. Η μουσική επιμέλεια είναι της Παλμύρας Δημητρακοπούλου και του Στέφανου Πίττα.

* Ξεκινά σήμερα στις 9 μ.μ. η παράσταση «Ηλέκτρα- Σκηνική σύνθεση από το μύθο των Ατρειδών» στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθν. Αμύνης 4). Είναι μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Μουσική:
* Το θεσμό του «Μήνα Ελλήνων Συνθετών» διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Στη δεύτερη συναυλία του κύκλου εμφανίζονται οι πιανίστες Χαράλαμπος Αγγελόπουλος και Τίτος Γουβελής, σε μια συναυλία με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη. Η συναυλία θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο στο ΚΩΘ, στην αίθουσα συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη", στις 9 μ.μ.

* Άλλη μια συναυλία δίνει απόψε στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Λέκκας. Εμφανίζεται στις 10 μ.μ. στο παλιό χαμάμ της «Αίγλης» (Αγ. Νικολάου 3 και Κασσάνδρου).

Εκδηλώσεις χορού
* Ολοκληρώνεται σήμερα το αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού διοργανώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού στο θέατρο «Αθήναιο».

Εικαστικά
* Ολοκληρώνονται σιγά σιγά τα εγκαίνια εκθέσεων που εντάσσονται στη Φωτομπιενάλε. Στις 8.30 μ.μ. εγκαινιάζεται ομαδική έκθεση στο «Γεντικουλέ» (Επταπύργιο) και στις 9 μ.μ. έκθεση με έργα των Νίκου Μάρκου, Inge Rambow στο Μουσείο Φωτογραφίας στο Λιμάνι.