...μας παίρνουν και το βόδι οι Σκοπιανοί. O πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σήμερα ότι «η επιβολή κυρώσεων στους υπεύθυνους για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση στην Αθήνα, δεν αρκεί» και ότι «αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει αλλαγή της στάσης της Ελλάδας απέναντι στους γείτονές της»!
Εκεί, λοιπόν, που το ελληνικό κράτος μιλούσε, επί χρόνια, για σκοπιανή αδιαλλαξία, ήρθε η στρατοκρατική μαλακία ενός, για να δώσει πάτημα στους Σκοπιανούς να μιλάνε για την "κακή Ελλάδα", που "δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους γειτόνους της".
Χαρακτηριστικά, ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι «τη σημερινή εποχή, σε μία χώρα - μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να υπάρχουν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που χρησιμοποιούν ρητορική μίσους» και πρόσθεσε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που, παρουσία της κρατικής ηγεσίας της Ελλάδας, ακούγονται εχθρικά συνθήματα προς τους γειτονικούς λαούς».
Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, ανέφερε ακόμη ότι, χθες το βράδυ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, για το περιστατικό με τα συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα.