Αυλαία την Παρασκευή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Με 189 ταινίες και θέμα «Όψεις του κόσμου» επανέρχεται για 12η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ-«Εικόνες του 21ου αιώνα». Το eφετινό κινηματογραφικό ψηφιδωτό περιλαμβάνει ελληνικές και ξένες ταινίες στο πλαίσιο των ενοτήτων Όψεις του κόσμου, Καταγραφή της μνήμης, Πορτρέτα - Ανθρώπινες διαδρομές, Μικρές αφηγήσεις, Μουσική, καθώς και τις πρόσθετες Πλανήτης σε κίνδυνο , Ιστορίες του Αιγαίου, Αφρικανικές ιστορίες.
Ειδικά φέτος θα προβληθούν αφιερώματα στον Πολωνό κινηματογραφιστή Κριστόφ Κισλόφσκι και τον Ολλανδό κινηματογραφιστή που θεωρείται «πατέρας του ντοκιμαντέρ», Γιόρις Ιβενς.
Αφιερώματα διοργανώνονται και στον Πολωνό Αντρέι Φίντικ δημιουργό ντοκιμαντέρ, καθώς και στο σύγχρονο πολωνικό ντοκιμαντέρ.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η προβολή τριών ταινιών που αναφέρονται στη Βόρειο Κορέα, τη χώρα των 23 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης(αριστερά στη φωτογραφία) και η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη(δεξιά στη φωτογραφία).
«Παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διάγει η χώρα το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ συνεχίζει -με μειωμένο μεν προϋπολογισμό, αυξημένες δε ελπίδες για κινηματογραφική ενημέρωση και ψυχαγωγία στους χιλιάδες των θεατών του» υπογράμμισαν.
Το φετινό Φεστιβάλ με προϋπολογισμό γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ως τις 21 Μαρτίου στις αίθουσες του κινηματογράφου Ολύμπιον.

Σχόλια