Σε φυλάκιση 33 μηνών -με 3ετή αναστολή- καταδίκασε, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 42χρονο αιμοδότη, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια έγινε η αιτία να μολυνθούν από τον ιό του AIDS -έπειτα από μετάγγιση αίματος- 16χρονο, τότε, κοριτσάκι κι ένας ηλικιωμένος καρδιοπαθής.
Ο 42χρονος κρίθηκε ένοχος για «πρόλκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή» και «παραβίαση των μέτρων που θέτει η αρμόδια αρχή για τη διάδοση ασθενειών από συνειδητή αμέλεια».
Ο κατηγορούμενος είχε μολυνθεί με τον ιό μετά από ερωτική συνεύρεση με ιερόδουλη, ωστόσο, δεν γνώριζε όταν ήταν φορέας κατά την αιμοληψία. Εξαιτίας, δε, της μη εφαρμογής, εκείνη την περίοδο, συστήματος μοριακού ελέγχου στο Κέντρο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου όπου έγινε η μετάγγιση, δεν κατέστη εφικτό να ανιχνευθεί το μολυσμένο δείγμα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 42χρονος απέκρυψε κατά τη συμπλήρωση του σχετικού δελτίου αιμοδότη ότι το προηγούμενο διάστημα είχε σεξουαλική επαφή με σύντροφο επί πληρωμή.
Στη διάρκεια της δίκης, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο 42χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να μεταδώσει τον ιό του AIDS σε άλλους κι ότι δεν γνώριζε ότι ήταν φορέας.