Έβαλε το παρακάτω video το blog Ελληνικό Καφενείο κι έγινε χαμός. Η Γερμανίδα παρουσιάστρια κάνει... χιούμορ (γερμανικό χιούμορ: Όρος που δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό, ούτε στην πραγματικότητα) με την ιστορία μας και την ελληνική πραγματικότητα για να καταλήξει ότι, για να ησυχάσουμε επιτέλους ως Έλληνες, πρέπει να μας κάνουν... πρωκτικό σεξ οι Τούρκοι!
Λυπάμαι, αλλά ούτε να εκνευριστώ μπορώ με αυτά, ούτε, πολύ περισσότερο, να χαμογελάσω με το -ανύπαρκτο- γερμανικό χιούμορ. Θα βγει, πάλι, ο Γερμανός πρόξενος να καταδικάσει τη νέα γερμανική γελοιότητα, μιας χώρας που αγαπημένη της πολιτιστική εκδήλωση είναι το Οκτόμπερφεστ: Σύναξη των απανταχού αλκοολικών τευτόνων, που πίνουν ακατάπαυστα και χαϊδολογούν τα πλούσια στήθη ξανθιών σερβιτόρων, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το μόνο πράγμα που κάνουν σωστά: Να είναι πειθαρχημένοι.
Αν δεν είδατε το video, το κλέψαμε και το ΄χουμε εδώ:



Το κανάλι είναι το ARD, ιδιαίτερα δημοφιλές. Δεν είναι και το ZDF, ούτε το DW, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτε.
Το πραγματικό πρόβλημα, όμως, είναι ότι εμείς δώσαμε το δικαίωμα στους Γερμανούς να λένε όσα λένε. Και δεν εννοώ τη λογιστική λογική των κυβερνήσεων Σημίτη, ή του Αλογοσκούφη. Αλλά τις ακατάληπτες πράξεις των κ.κ. Παπαθανασίου-Παπακωνσταντίνου (από τους οποίους κανείς δεν είναι μακροοικονομικός -ειδικά ο νυν υπουργός είναι ειδικός στην... αγροτική οικονομία) και, πάνω από όλα, στις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου. Έδωσε το δικαίωμα στους "εταίρους" μας να λένε ό,τι θέλουν.