Τον τελευταίο καιρό, μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τύπο και σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και του προϊσταμένου εισαγγελίας για το θέμα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (για αναλυτική ενημέρωση κάνε κλικ εδώ) το καρτέλ της διαφημισιοβιομηχανίας πέρασε στην αντεπίθεση γεμίζοντας τους χώρους που χρησιμοποιεί με τεράστιες αφίσες σε στυλ αγγελτηρίου θανάτου.
Εξήντα κινήσεις πολιτών, σύλλογοι και οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια πολλές από τις οποίες δημιουργήθηκαν από θύματα τροχαίων εγκλημάτων, υπέγραψαν την επισυναπτόμενη κοινή δήλωση.
Ενημερωτικά για τις συνέπειες της ύπαρξης διαφημιστικών πινακίδων δίπλα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο, με κλικ εδώ. Είναι βίντεο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, στην ΑΘήνα, σε σημείο όπου ακόμη ένας νέος, ηλικίας 24 χρόνων, έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε πάνω σε διαφημιστική πινακίδα με το αυτοκίνητό του. Η συγκέντρωση έγινε δυο μέρες πριν της εκλογές. Ήταν η μέρα γενεθλίων του τελευταίου θύματος του Αποστόλη Μολυβιάτη, αλλά και μια διαμαρτυρία προς τα πολιτικά κόμματα που -και αυτά- διαφημίζονταν στα επικίνδυνα πλαίσια).