Η έκπληξη της 32χρονης ήταν μεγάλη. Μπροστά της, στην οθόνη της τηλεόρασής της, ο τηλε-πωλητής κοσμημάτων μέσω τηλεδημοπρασίας επεδείκνυε το... δικό της κλεμμένο δακτυλίδι! Το "χτύπησε", επέμεινε, έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά και το απέκτησε. Ήθελε να το πιάσει στα χέρια της, να το ψηλαφήσει, για να διαπιστώσει αν ήταν το ίδιο, χάρη σ ένα σημάδι που μόνον εκείνη γνώριζε. Κι αυτό διαπίστωσε... Της είχαν πουλήσει το δικό της κόσμημα! Αυτό που κάποιος της είχε κλέψει το Νοέμβριο του 2009, είχε επιστρέψει στα χέρια της (διπλοπληρωμένο) το Φεβρουάριο του 2010.
Όπως ήταν φυσικό, πήγε στην αστυνομία. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έπειτα από την καταγγελία της, πραγματοποίησαν έλεγχο στην επιχείρηση που λειτουργούσε εντός εγκαταστάσεων τηλεοπτικού σταθμού και κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων. Για όλα αυτά τα κοσμήματα δε βρέθηκαν τιμολόγια κι όταν ζητήθηκαν από τον 63χρονο υπεύθυνο παραστατικά αγοράς ή άλλο αποδεικτικό προέλευσης-νόμιμης κατοχής, εκείνος δεν είχε τίποτα να παραδώσει!
Τα κοσμήματα που βρέθηκαν καταγράφηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον κατασχέθηκαν και οκτώ φωτογραφίες κοσμημάτων, σε μια εκ των οποίων εικονίζεται και το επίμαχο δαχτυλίδι. Στον χώρο κλήθηκε συνεργείο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών για τις δικές του ενέργειες.
Ο 63χρονος συνελήφθη μετά από εντολή του κ. Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. Από το Τμήμα Ασφαλείας Ανάληψης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενεργείται προανάκριση.
Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει το όνομα του τηλεοπτικού σταθμού όπου γίνονται οι τηλεδημοπρασίες με το κλεμμένο δακτυλίδι και τα ... ύποπτα κοσμήματα. Παρά τον κίνδυνο να κακοχαρακτηριστούν και επαγγελματίες του είδους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είμαστε αναγκασμένοι να δημοσιεύσουμε την είδηση, ώστε να βοηθήσουμε όσους έχουν πέσει θύματα κλοπής κοσμημάτων να σπεύσουν στην αστυνομία με την ελπίδα να ξαναβρούν τα κλεμμένα τους τιμαλφή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία είναι από το Ίντερνετ και δεν απεικονίζει κλεμμένα κοσμήματα