Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανακαλύψτε τη Γαλλία που κρύβεται στη Βόρεια Ελλάδα, αποτυπώστε την σε μια φωτογραφία και μπορεί και εσείς να κερδίσετε στον διαγωνισμό που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, των Επίτιμων Προξένων της Γαλλίας στο Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα σε συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο».
Το θέμα του; «Φωτογραφίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας στη Βόρεια Ελλάδα». Πρόκειται για τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μάλιστα λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που έχει, η ημερομηνία κατάθεσης των συμμετοχών παρατείνεται μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2010.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους (άνευ ορίου ηλικίας) και έχει στόχο την ανάδειξη δημιουργικής δουλειάς και τη δυνατότητα έκφρασης μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.
Οι φωτογραφίες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα διαγωνιστούν για τρία βραβεία:
- Το πρώτο θα είναι δύο αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Παρίσι-Θεσσαλονίκη.
-Το δεύτερο θα είναι μια φωτογραφική μηχανή Nikon Coolpix 7900.
-Για το νέο ταλέντο (ηλικίας έως 25 ετών) θα είναι μια φωτογραφική μηχανή Olympus AZ-2 Zoom.
Ακόμα και οι τρεις βραβευθέντες θα λάβουν:
- Μια εκτύπωση μεγάλων διαστάσεων με αρχειακό χαρτί σε τελάρο.
- Το βιβλίο «Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας» και το νέο τεύχος του περιοδικού Φωτογραφικό Είδωλο.
Παράλληλα, η απονομή των βραβείων, καθώς και οι φωτογραφικές δουλειές που θα διακριθούν, θα παρουσιαστούν σε μια ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο».
Η επιλογή των νικητών θα γίνει από κριτική επιτροπή. Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεχθούν οι βραβευθέντες θα είναι: η καλλιτεχνική ποιότητα/ έκφραση, η γνώση της τεχνικής της φωτογραφίας και η πρωτότυπη επεξεργασία του θέματος του διαγωνισμού.
Πληροφορίες/Συμμετοχές στο τηλ. 2310-821231 εσωτερικό 104 (Μαριάνθη Πάσχου), και στους δικτυακούς τόπους:-του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης,-του περιοδικού « Φωτογραφικό Είδωλο »,-του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θες/νίκη.