Παράταση στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τον νέο Αναπτυξιακό

Παράταση έως τις 29 Ιανουαρίου 2010, παίρνει η υποβολή επενδυτικών σχεδίων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, για να υπαχθούν στα κίνητρα του νόμου 3299/2004, με απόφαση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Τ. Κατσέλη(φωτογραφία δεξιά). Η προθεσμία έληγε στις 31/12/2009, αλλά η παράταση, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και την προετοιμασία του επενδυτικού φακέλου. Η παράταση θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Βουλή με σχετική τροπολογία από την ΥΠΟΑΝ, κ. Κατσέλη.
Παράλληλα, στο σχέδιο νόμου με τίτλο "Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις", το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων στις 11 Δεκεμβρίου 2009 και συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, έχει περιληφθεί διάταξη (άρθρο 10) που αναφέρεται στην αναστολή της αίτησης υποβολής επενδυτικών σχεδίων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του νόμου 3299/2004, όπως ισχύει. Το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προβαίνει στην επανεξέταση των ρυθμίσεων του νόμου 3299/2004 και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και μετά από σχετική διαβούλευση με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων βασικών κλάδων της οικονομίας θα προχωρήσει στη ριζική αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει βασικό εργαλείο στήριξης του νέου αναπτυξιακού προτύπου με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη.
Εν τω μεταξύ, στις πρώτες κινήσεις του υπουργείο Οικονομίας για τη νέα χρονιά, θα περιλαμβάνεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» των τραπεζών.
Μετά τα νομοσχέδια για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργούνται οι παράνομες προμήθειες, που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τις συναλλαγές τους με τους πελάτες τους και τα ψιλά γράμματα που συμπεριλαμβάνονται στα συμβόλαια που υπογράφουν οι δανειολήπτες, αλλά έχουν κριθεί παράνομα και καταχρηστικά.

Σχόλια