Την παραίτησή του από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από μια 11χρονη δημιουργική θητεία, υπέβαλλε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2009, στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως προβλέπεται από τον κώδικα, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Διακομματικές και διαχρονικές οι παρουσίες στο γεύμα που παρέθεσε.


Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους μετά από την υποβολή της παραίτησης, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τόνισε πως θεωρούσε ότι μπορούσε να τα βγάλει πέρα μέχρι το τέλος της θητείας του τωρινού Συμβουλίου αλλά «οι υποχρεώσεις στις Βρυξέλες είναι αυξημένες» καθώς εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές και intergroups, σε μία από τις οποίες, στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, είναι και αντιπρόεδρος.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «το καλό κλίμα ανάμεσα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα διατηρηθεί» και επανέλαβε την πεποίθηση του ότι «η αλλαγή στη διοίκηση είτε της νομαρχίας Θεσσαλονίκης είτε του νέου περιφερειακού διοικητικού σχήματος, εφόσον τελικά συσταθεί, είναι εφικτή μέσα από ευρύτερες συσπειρώσεις».

«Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω το κάθε τι για να διατηρηθεί το καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει τόσο ανάμεσα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο με τους ανθρώπους που μάχονται για την προσωπική τους αξιοπρέπεια και μία στοιχειώδη διαφάνεια στις αποφάσεις της διοίκησης», είπε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η νέα νομαρχιακή σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» είναι η Ελεονόρα Ζώτου, η οποία σε δηλώσεις της χαρακτήρισε μεγάλο το φορτίο που αναλαμβάνει και διαβεβαίωσε ότι θα βάλει τα δυνατά της «για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον του τόπου».

Στο γεύμα που παρέθεσε με την αφορμή της αποχώρησής του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος παραβρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους, η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης (2002-6) Γιάννης Μπίκος, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος νομάρχης Χρήστος Κοσκινάς, ο πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πρώην αντινομάρχης (1994-2002) Γιώργος Πολίτης, ο πρώην αντινομάρχης (1994-2002), Γιάννης Ιωαννίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης, η νομαρχιακή σύμβουλος της «Οικολογίας -Αλληλεγγύης» Δήμητρα Γωγάκου και τα στελέχη της παράταξης και του ΣΥΝ Γρηγόρης Νικολαϊδης και Θέμης Κουταλιανός.

Άπαντες έκαναν μικρούς απολογιστικούς χαιρετισμούς, όπου εξήραν το έργο του Μ. Τρεμόπουλου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και γενικότερα στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι θα συνεχίσει με την ίδια θέρμη και δημιουργικότητα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.