Τον προϋπολογισμό του 2010, που προβλέπει έσοδα ύψους 369.757.507 ευρώ και ισάριθμα έξοδα, ενέκρινε, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός είναι κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ μικρότερος του περσινού, γεγονός που αποδίδεται, από τη διοίκηση του Δήμου, στη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αισιόδοξο. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Μακραντωνάκης, επισήμανε ότι έγινε σοβαρή προσπάθεια συγκράτησης των εξόδων ενώ την ίδια στιγμή τα ανταποδοτικά τέλη διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2009.
Εικονικά χαρακτήρισε τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος της παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Σπάταλο, αδιαφανή και πλασματικό τον χαρακτήρισε ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", Γιάννης Μπουτάρης.
Ο Αγάπιος Σαχίνης, εκπροσωπώντας την παράταξη "Θεσσαλονίκη-Τώρα", μίλησε για εισπρακτικό προϋπολογισμό που πλήττει τους εργαζόμενους και προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου.
Για έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων "Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας" Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, "Δημοτικός Ορθόδοξος Συναγερμός", Θωμάς Ακριβόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κουριαννίδης.