«Εξακολουθούμε να έχουμε τις ίδιες θέσεις, δεν θα μας «κάψει»καμία τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε στο δημοσιογράφο Μιχαήλ Λιάπη του «ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης –και θύμα της επίθεσης- Μανώλης Λαμτζίδης. Και πρόσθεσε: «Το σίγουρο είναι, εγώ προσωπικά και ο Δικηγορικός Σύλλογος, θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τις ίδιες θέσεις σταθερά, να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δημοκρατικά δικαιώματα και δεν πρόκειται να μας «κάψει» καμία τρομοκρατική ενέργεια. Προφανώς γι’ αυτή την ενέργεια δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση που να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη, δεν έχει ταυτότητα, αλλά οτιδήποτε γίνεται στα τυφλά και έχει τέτοιο τρομοκρατικό χαρακτήρα είναι εχθρικά διακείμενο προς τη δημοκρατία, εχθρικά διακείμενο προς τους θεσμούς. Ο Δικηγορικός Σύλλογος, τον οποίο εκπροσωπώ είναι θεσμός. Προφανώς θέλει να πλήξει το θάρρος και την δυνατότητα και την δύναμη του Δικηγορικού συλλόγου να αγωνίζεται σε κάθε κατεύθυνση για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε.
Υπογράμμισε, πως εκείνο που τον ανησυχεί ιδιαίτερα «είναι ότι, παράλληλα, έγιναν εκρήξεις και στο γραφείο του φίλου μου, και συναδέλφου, (δικηγόρου) προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης κ Βοϊτσίδη, όπως και άλλα τυφλά χτυπήματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σημεία της πόλης». Κατέληξε αφήνοντας ερωτηματικά αν αυτά τα χτυπήματα σχετίζονται με την επικειμένη επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν ξέρω αν αυτό συνδυάζεται με την επικείμενη επέτειο από τον θάνατο του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου και από ποιους προέρχεται».