Μία σύλληψη και 29 προσαγωγές έκαναν, χθες, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Στα πλαίσια του εορτασμού της 36ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων, πολιτικών ομάδων, κινήσεων και πρωτοβουλιών, πραγματοποιήθηκαν χθες (17-11-2009), συναθροίσεις και πορείες, οι οποίες διήλθαν μέσω κεντρικών οδών της πόλης, εξελίχθηκαν και ολοκληρώθηκαν ειρηνικά.
Μετά το πέρας των ανωτέρω εκδηλώσεων, πολυάριθμη ομάδα ατόμων, συγκεντρώθηκε έναντι της πύλης Εμπορευμάτων της ΔΕΘ, απ΄όπου με ρίψη αντικειμένων (πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, κ.α), προκάλεσε φθορές σε γραφεία-εκδοτήρια και φυλάκια της εισόδου της ΔΕΘ, σε φωτεινούς σηματοδότες, σε δύο καρτοτηλέφωνα, σε δύο στάσεις-κουβούκλια του ΟΑΣΘ, σε μια κολώνα ηλεκτροφωτισμού και σε μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα.
Πραγματοποιήθηκαν 29 προσαγωγές ατόμων, τα οποία αποχώρησαν μετά την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς τους, ενώ συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, για συμμετοχή στα επεισόδια και για παράβαση Ν. περί Ναρκωτικών.