Γράφει η εφημερίδα "Αυγή" στο βασικό της θέμα της ηλεκτρονικής της έκδοσης: "Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στις αρχές της νέας χρονιάς θα νομιμοποιεί, με κάποιες προσαρμογές, τις εργασιακές μορφές που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχε αναγκασθεί να χαρακτηρίσει ως μεσαίωνα. Χθες, ο υπουργός Εργασίας, Αν. Λοβέρδος, συναντήθηκε με τον ΣΕΒ, κύκλοι του οποίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία με την κυβέρνηση, την οποία ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε "λειτουργική".
Εξάλλου, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου για τα εργασιακά τοποθετήθηκε ο καθηγητής Ι. Κουκιάδης, ο οποίος ήταν σύμβουλος του κ. Τσιτουρίδη και βασικός εισηγητής της flexicurity, της "ευελιξίας με ασφάλεια".
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα νομιμοποιεί ακραίες μορφές ελαστικής εργασίας, με τη μετατροπή πολλών αυτοαπασχολούμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς, χωρίς τα δικαιώματα των μισθωτών. Παραμένει ασαφές αν στην κατηγορία των μισθωτών θα ισχύει η συλλογική σύμβαση και από ποιον θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές.
Επίσης διατηρείται η ενοικιαζόμενη εργασία με την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας του 2008 και καθιερώνεται η τετραετής επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων με μοναδική δέσμευση να μην προχωρούν σε απολύσεις για μια πενταετία".