Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής

Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, που έλεγαν ότι η εφετινή θα ήταν η χειρότερη περίοδος για τον τουρισμό της Πιερίας. Αυτό υποστήριξε ο πρόερος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργος Μπούρας, ο οποίος, με σημερινές δηλώσεις του, κάνει λόγο για απώλειες της τάξης του 8%, αντίθετα με τις προβλέψεις που μιλούσαν για μείωση της κίνησης στο... 30%!
«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», επισήμανε ο κ. Μπούρος, προσθέτοντας ότι, «ευτυχώς», οι ξενοδόχοι της Πιερίας δεν υπέκυψαν στις δυσοίωνες εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων, και έτσι, διατηρώντας την ποιότητα των υπηρεσιών τους σε υψηλά επίπεδα, «βγήκαν νικητές, εν μέσω μάλιστα και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, «εάν δεν καταγραφόταν η σημαντική μείωση 20% στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενδέχεται η θερινή σεζόν να έκλεινε στα περσινά επίπεδα».
Ο κ. Μπούρος διευκρίνισε ότι, οι μήνες Μαϊος και Ιούνιος απέδωσαν σημαντικούς «καρπούς» στους ξενοδόχους της περιοχής, με τις πληρότητες στα μεγάλα συγκροτήματα να φθάνουν το 80% και στα μικρά να μην «πέφτουν» κάτω του 60%.
Το διάστημα που ακολούθησε μετά το «άσχημο» πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, οι πληρότητες στα μεγάλα συγκροτήματα έφθαναν ως και 100%, ενώ στα μικρά κινήθηκαν από 50% ως και 80%. Αναφορικά με το τζίρο, ο κ. Μπούρος επισήμανε ότι καταγράφηκε μειωμένος σε ποσοστό 12%-15%, γεγονός που απέδωσε στο ότι οι ξενοδόχοι, λόγω της οικονομικής κρίσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών.
Σχετικά με την εθνική «ταυτότητα» των τουριστών που επισκέφθηκαν, φέτος, την Πιερία, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας τόνισε ότι, σημαντικά αυξημένη, σε ποσοστό άνω του 50%, καταγράφηκε η εισροή Βουλγάρων στην περιοχή, ενώ με ποσοστά ανόδου +30% και +10% ακολούθησαν Σέρβοι και Ρώσοι.
Στον αντίποδα, λιγότεροι, σε ποσοστό 15%, καταγράφηκαν οι τουρίστες στην περιοχή από τη Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ η «απουσία» Ούγγρων, σε ποσοστό άνω του 30%, «ήταν μια εξέλιξη που προβλημάτισε τους ντόπιους».