Επιθεώρηση της Ε.Ε. στο Δέλτα Αξιού

Σε διερεύνηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του Δέλτα του Αξιού προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας, «η Επιτροπή θα επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της οδηγίας περί οικοτόπων σε ό,τι αφορά μέτρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τον τόπο Natura 2000 «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα – Ευρύτερη περιοχή – Αξιούπολη».
Ο κ. Δήμας πρόσθεσε ότι «αν από την απάντηση προκύψει παράβαση των προαναφερόμενων διατάξεων, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει, εφόσον χρειαστεί».
Το θέμα κινήθηκε με ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος υποστηρίζει πως η περιοχή που «χαρακτηρίζεται παγκόσμιας ορνιθολογικής αξίας και αποτελεί το μεγαλύτερο δελτιακό οικοσύστημα της Ελλάδα […] έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και μπάζων». Προσάπτει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, «αδράνεια και αδιαφορία» για το περιβάλλον, καθώς –όπως υποστηρίζει- «επέτρεψαν με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν 17 παρεμβάσεις σε περιοχή απόλυτης προστασίας της φύσης δείχνοντας όχι απλώς αδράνεια αλλά αδιαφορία για το περιβάλλον».

Σχόλια