• «Λευκά Χριστούγεννα» θα είναι τα εφετινά, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, περιμένουμε τσουχτερό κρύο, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν, και χιόνια στα ορεινά. Ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, εάν και εφόσον δεν υπάρξει συγκεκριμένη ανακοίνωση από τον εμπορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης. Το υπουργείο Ανάπτυξης από την πλευρά του, μετά από συνάντηση της ηγεσίας του με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, έκανε δεκτό το αίτημα των Αθηναίων εμπόρων, για την έκτακτη λειτουργία της αγοράς στο κέντρο της πρωτεύουσας, την ερχόμενη Κυριακή.
  • Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, λόγω της συνεχιζόμενης ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Στην αγορά καυσίμων της χώρας μας οι καταναλωτές κινούνται σπασμωδικά, γεγονός που, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οφείλεται στον απόηχο της οικονομικής κρίσης.
  • Δυο πυροβολισμούς δέχτηκε κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν ακινητοποιημένη σε φανάρι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, με τηλεφώνημα στο site zougla.gr, η οργάνωση Λαϊκή Βάση. Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη στην Αθήνα, στην περιοχή του Γουδή. Όπως έγινε γνωστό εντοπίστηκαν δύο τμήματα βολίδων, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από φυσίγγια που παραπέμπουν σε όπλο Καλάσνικοφ ή σε αυτόματο G3, όπλο το οποίο χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός. Στο λεωφορείο επέβαιναν 20 άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και όπως διαπίστωσαν είχε σκάσει το ένα από τα λάστιχα του οχήματος. Από την πρώτη εξέταση που έγινε στην κλούβα των ΜΑΤ φάνηκε ότι το λάστιχο είχε σκάσει από σφαίρα, ενώ άλλη μία βολίδα βρέθηκε καρφωμένη στη μηχανή του οχήματος, στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Από τα πυρά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.
  • Στο 7,2%, διατηρείται το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Όσον αφορά στο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εκτιμάται επιβράδυνση κατά περίπου 2%, για το 2009. Την ίδια στιγμή, ο ρυθμός αύξησης των συνολικών δανείων προς τα νοικοκυριά υποχώρησε στο 15,1%. Στο μεταξύ έκρηξη των απολύσεων το μήνα Οκτώβριο δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας, οι απώλειες στην αγορά εργασίας ξεπέρασαν τις 38.000 θέσεις.
  • Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κομισιόν στη χώρα μας, καθώς το μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ενδεχομένως να πιέσει περαιτέρω το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξετάσει το ενδεχόμενο μαζικών αγορών ελληνικών ομολόγων.
  • Ενέκρινε τη συνέχιση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Η επιτροπή συνεδρίασε υπό τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη. Όπως έγινε γνωστό, ως τις 30 Ιανουαρίου 2009 θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων επενδυτών, ενώ απέσυραν το ενδιαφέρον τους οι Qatar Airways και Iberia και δε συνεχίζουν στη νέα φάση του διαγωνισμού. Στο μεταξύ, θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες οι ακυρώσεις πτήσεων εσωτερικού, των Ολυμπιακών Αερογραμμών εάν οι τεχνικοί της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, εξακολουθήσουν να μην εργάζονται υπερωριακά.
  • Πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμοι οι άξονες του νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Διοικητική μεταρρύθμιση. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα αφορά θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημοτικής Αστυνομίας, για την αρτιότερη κατάρτιση του οποίου θα επιδιωχθεί η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
  • Την Α’ και Γ’ παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη. Ο Δήμαρχος αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και προσέφερε δώρα στα παιδιά των κλινικών.
  • Την αγορά Μοδιάνο επισκέφθηκε, το πρωί, η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης. Βουλευτές συνομίλησαν με καταστηματάρχες της περιοχής και αντάλλαξαν ευχές με καταναλωτές, οι οποίοι έκαναν τα ψώνια τους.
  • Περιοδεία στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής. Ο κ. Παπαθεμελής συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές και αντάλλαξε ευχές μαζί τους.
  • Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη μετά τη δημιουργία της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης κάρτας στον κόσμο, συνολικού εμβαδού 85 τ.μ. Η κάρτα φιλοτεχνήθηκε από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου με την συμπαράσταση του συλλόγου γονέων και του Δήμου Χορτιάτη.
  • Προσφορά αγάπης στα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης από τα ΙΕΚ Ακμή. Εκπρόσωποι των ΙΕΚ επισκέφτηκαν σήμερα το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και παρέδωσαν τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα τα οποία θα προσφερθούν στα μέλη των συνολικά 13 ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης .
  • Έκκληση στους Θεσσαλονικείς να επισκέπτονται τον Ταξιάρχη όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα, αλλά και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας απευθύνουν μέλη του συλλόγου ξενοδόχων νομού Χαλκιδικής. Οι τιμές είναι χαμηλές και οι παροχές αυξημένες.
  • Παραδόθηκε στους δημότες της Αλεξάνδρειας το δημοτικό κολυμβητήριο, Ολυμπιακών διαστάσεων καθώς ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, το 70% του προϋπολογισμού για το 2009 θα διατεθεί για έργα που αφορούν τη νεολαία με την αναβάθμιση πολλών αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ σχεδιάζεται και η ανάπλαση δύο κεντρικών πλατειών στην έδρα του δήμου.
  • Αλλάζει από τον νέο χρόνο ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στον νομό Κιλκίς. Τα απορρίμματα της επαρχίας Κιλκίς θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ της περιοχής, ενώ αυτά των δήμων Πολυκάστρου και Παιονίας, θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, διαδικασία, η οποία αυξάνει και το ανταποδοτικού τέλους για τους δημότες.
  • «Εμπρός για ανακύκλωση» παρακινεί τους δημότες του ο δήμος Κορινού Πιερίας. Από την 1η Ιανουαρίου, οι δημότες θα μπορούν να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο δήμο.
  • Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα έργα στο δημοτικό διαμέρισμα Πιπεριάς Πέλλας. Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του πεζοδρομίου, πραγματοποιούνται έργα στην πλατεία, ενώ το μόνο που έμεινε πίσω είναι η δημιουργία ενιαίου αρδευτικού συστήματος.
  • Όπως άρχισε, έτσι τελειώνει το 2008 για το ελληνικό μπάσκετ! Η εκτελεστική επιτροπή του ΠΣΑΚ αποφάσισε ομόφωνα την εφαρμογή της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για γενική και επ' αόριστον απεργία στην Α1 και Α2 ανδρών στο μπάσκετ, η οποία ξεκινάει στις 3 Ιανουαρίου 2009 και θα διαρκέσει μέχρι να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα με την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Αυτό σημαίνει πως η αγωνιστική που έχει προβλεφθεί για τις πρώτες ημέρες του 2009 θα μετατεθεί, εκτός κι αν μέχρι τότε οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν βρει τη λύση.
  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, από χθες, ο Σουμάιλα Κουλιμπάλι, για να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ. Κάτω από άκρα μυστικότητα, οι υπεύθυνοι του «δικεφάλου» υποδέχθηκαν τον Κουλιμπάλι και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο παίκτης που από τον περασμένο μήνα έχει τεθεί εκτός ρόστερ στην Γκλάντμπαχ, πρότιμησε τον ΠΑΟΚ και την προοπτική να συνεχίσει στα ελληνικά γήπεδα, από το να πάει στην Μέση Ανατολή, αρνούμενος προτάσεις από ομάδες του Κατάρ και του Ντουμπάϊ, που τον ήθελαν.
  • Επεισοδιακή ήταν η γιορτή που πραγματοποιήθηκε χθες στην Εταιρία Μακεδονικών σπουδών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας για τα 100 χρόνια ζωής του Ηρακλή. Πάντως, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας, δεσμεύτηκε να διαθέσει το ποσό των 100.000 ευρώ για την προμελέτη της κατασκευής του γηπέδου του Ηρακλή, που θα κοστίσει συνολικά 200.000 ευρώ.
  • Ο Ουέιν Ρούνεϊ, «χτύπησε» και στον τελικό, χαρίζοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κύπελλου Συλλόγων, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 1-0 κόντρα στην Λίγκα Ντε Κίτο από τον Ισημερινό. Οι «μπέμπηδες» αν και χρειάστηκε να παίξουν σχεδόν για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Νεμάνια Βίντιτς, κατάφεραν με το γκολ του Αγγλου διεθνή να κατακτήσουν το τρόπαιο και να γίνουν η πρώτη βρετανική ομάδα που το καταφέρνει!
  • Χρηματιστήριο. Σε θετική τροχιά κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ευθυγραμμισμένο με την καλή πορεία των ευρωπαϊκών χρηματαγορών. Επενδυτικό ενδιαφέρον είχαμε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με κέρδη: +0,69%, στις 1723,57 μονάδες.
  • Καιρός. Σχεδόν αίθριος καιρός, αναμένεται αύριο για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αναμένεται αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθαρός καιρός το βράδυ. Στην περιοχή θα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο΄0 ως 5 βαθμούς Κελσίου.