Δεύτερη ενημέρωση 18.10

"Χαίρομαι τον ήλιο! Έζησα 13 ημέρες μέσα στο σκοτάδι"!
Με τα λόγια αυτά, ο επιχειρηματίας Γ. Μυλωνάς, απαντά στην ερώτηση τι σκέφτεται τώρα, που είναι ελεύθερος, μετά την απαγωγή του από αγνώστους.
Ο Γ. Μυλωνάς έκανε τις πρώτες δηλώσεις στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2008, λίγες, μόνον, ώρες, μετά την απελευθέρωσή του. Ευδιάθετος, χαίρει άκρας υγείας και... αναπνέει ελεύθερα, κάτω από τον καυτό Θεσσαλονικιώτικο ήλιο.
Δύο παράγοντες κατονομάζει ως αυτούς που, με τις ενέργειές τους, βοήθησαν να έχει αίσιο τέλος η περιπέτειά του:
"Πρώτα τη γυναίκα μου" λέει. "Έδειξε ότι ήταν η πιο κατάλληλη για να διαχειριστεί αυτήν την κρίση. Κι έπειτα, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πώς χειρίστηκε αυτήν την υπόθεση η αστυνομία. Τόσο απέναντι στην οικογένειά μου, όσο και απέναντι σ αυτούς τους αποφασισμένους ανθρώπους και, κατ επέκταση, σε μένα".
Στη συνέντευξη που έδωσε έξω από το σπίτι του, στο Πανόραμα, δίπλα στο σημείο από το οποίο απήχθη, υπογράμμισε ότι οι απαγωγείς του, επέτρεπαν να διαβάζει εφημερίδα και να βλέπει τηλεόραση και, λίγο πριν τον απελευθερώσουν του είπαν: "Αφού γλίτωσες από εμάς, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα πλέον"!
Ο διεθύνων σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ εκδήλωσε, τέλος, την επιθυμία του να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΒΒΕ και να αφιερωθεί στην οικογένειά του.
Με τα λόγια του αυτά, ο Γ. Μυλωνάς βάζει, ουσιαστικά, τέλος σε όσους προσπάθησαν να αφήσουν αιχμές, ή κατηγόρησαν ευθέως, την αστυνομία, για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση. Μάλιστα, ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Δ. Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι "πρώτα μας ενδιέφερε η ζωή του απαχθέντος κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα".

Σχετικά θέματα:


Το χρονικό της απαγωγής
Το who is who του Γ. Μυλωνά
Η βραδιά της απαγωγής
Εφιάλτης από το... παρελθόν