«Μελανιές» είναι το τίτλος της εφετινής έκθεσης κόμικς της ομάδας Inkorrekt που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., από 16 έως και 25 Μαΐου 2008, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας 2008.Σκίτσο: Σοφία Σπυρλιάδου

Στόχος της ομάδας Inkorrekt είναι, μαζί με τους παλαίμαχους “κομίστες” που αποτελούν τον πυρήνα της, να συγκεντρώσει τους νέους δημιουργούς της Θεσσαλονίκης και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Σκίτσο: Μανώλης Φραγκίδης

Τα μέλη της Inkorrekt προέρχονται από όλο το φάσμα του χώρου: ιστορίες φαντασίας, χιουμοριστικές, τρόμου, κ.α., με διαφορετικό είδος σχεδίου –από καρικατούρα μέχρι πιο ρεαλιστικές αποδόσεις. Το συνδετικό στοιχείο είναι η γλώσσα των κόμικς: τα διαδοχικά καρε και το παντοδύναμο κενό ανάμεσά τους.
Η ομάδα έχει ξεκινήσει τη δράση της από το Σεπτέμβριο του 2006. Στην πραγματικότητα ωστόσο, η ιστορία της ομάδας μας είναι πιο παλιά καθώς συνδέεται άμεσα με την Έκθεση Κόμικς της Φοιτητικής Εβδομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη και σταθερότερη διοργάνωση της πόλης όσον αφορά στα κόμικς.


Σκίτσο: Αγγελική Καρύδη

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί: Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου, Μάριος Δεδούκος, Κώστας Ηλίου, Αγγελική Καρύδη, Σταύρος Κιουτσιούκης, Χρύσα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Λαγός, Σεμίραμις Μαμάτα, Μαρία Μπότσου, Χάρης Παπαδόπουλος, Φώτης Παπαστεφάνου, Άγγελος Παπουτσής, Δημήτρης Σαββαΐδης, Βασίλης Σαρόγλου, Πάρης Σέληνας,Κλεάνθης Σιμιρδάνης, Άρης Σπάχο, Σοφία Σπυρλιάδου, Χρήστος Σταμπουλής, Γιάννης Τεξής, Κωστής Τζωρτζακάκης, Κωστής Τόλιος, Μανώλης Φραγγίδης.
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 – 22:00.