Σπείρα έξι διαρρηκτών αυτοκινήτων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι δράστες, όπως ανακοινώθηκε, από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο του 2007, διέρρηξαν πέντε αυτοκίνητα κι έκλεψαν χρήματα και ραδιοcd.
Στις δύο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων είχαν αφήσει στα οχήματα μεγάλα χρηματικά ποσά που είχαν μόλις αποσύρει από τράπεζες. Γι αυτό και η Ασφάλεια συμβουλεύει:

α) Όταν προτίθεστε να αναλάβετε μεγάλα χρηματικά ποσά να μεταβαίνετε σε Τραπεζικά καταστήματα με τη συνοδεία έτερου ατόμου.
β) Κατά την αποχώρηση σας από το Τραπεζικό κατάστημα και επιβίβασης στο όχημα σας, να έχετε συνεχώς τεταμένη την προσοχή σας για να αντιληφθείτε τυχόν άτομα που σας παρακολουθούν. Να σας κινεί την υποψία κάθε ασυνήθιστο περιστατικό, όπως ένα ξεφουσκωμένο ελαστικό κλπ
γ) Να μεταβαίνετε, εφόσον είναι δυνατόν, απευθείας στον τόπο οριστικής εναπόθεσης των χρημάτων.
δ) Να μη σταθμεύετε το όχημα και απομακρύνεστε απ' αυτό, εφόσον έχετε στην κατοχή σας μεγάλα χρηματικά ποσά. Αν η στάθμευση και η αποβίβαση από το όχημα είναι αναγκαία λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων, καλό είναι αυτή να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρη και οπωσδήποτε τα χρηματικά ποσά να παραλαμβάνονται και να μην αφήνονται στο εσωτερικό των οχημάτων, εφ' όσον σ' αυτά δεν παραμένει άλλο άτομο. Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας σε παρόμοια περιστατικά, προκύπτει ότι οι δράστες τέτοιων αξιοποίνων πράξεων προτιμούν να διαπράττουν μία απλή διάρρηξη του αυτοκινήτου και κλοπή του χρηματικού ποσού παρά βαρύτερα αδικήματα, όπως επίθεση- βιαιοπραγία και βίαιη αφαίρεση του χρηματικού ποσού (ληστεία), που θα έχουν ως αποτέλεσμα συμπλοκή του δράστη με το θύμα, πιθανή σύλληψη από προστρέξαντες πολίτες, συγκράτηση των χαρακτηριστικών τους και μετέπειτα αναγνώριση τους, βαρύτερη τιμώρησή τους από το Δικαστήριο λόγω του χαρακτηρισμού της πράξης ως κακουργηματικής κ.λ.π.
ε) Όταν κινούμενοι με το αυτοκίνητό σας αντιληφθείτε ότι παρακολουθείστε, καλό είναι να κατευθυνθείτε σε κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους, να μη σταθμεύσετε το όχημά σας και μέσω του κινητού σας τηλεφώνου να ειδοποιήσετε το Κέντρο της Δ/νσης Άμεσης Δράσης μέσω του αριθμού 100, ώστε να γίνει εφικτός ο εντοπισμός και ο έλεγχος των υπόπτων ατόμων. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, συνιστάται στους παρακολουθούμενους, να μεταβαίνουν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή πεζή ή εποχούμενη περιπολία Αστυνομικών.
στ) Εφιστάται ιδίως η προσοχή των Διευθυντών και Υπαλλήλων των Τραπεζικών υποκαταστημάτων, όταν αντιλαμβάνονται άτομα, τα οποία παραμένουν αδικαιολόγητα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εσωτερικό των υποκαταστημάτων, δεν συμπεριφέρονται σαν «φυσιολογικοί πελάτες» και παρακολουθούν έντεχνα τις αναλήψεις άλλων πελατών, να ειδοποιούν τις Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου τα άτομα αυτά εντοπισθούν και ελεγχθούν.
ζ) Επιπρόσθετη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι υπάλληλοι επιχειρήσεων στους οποίους ανατίθεται η διενέργεια μεταφοράς χρηματικών ποσών προς και από Τραπεζικά υποκαταστήματα. Αν αυτές πρέπει να γίνονται σε μία ορισμένη ημερομηνία, π.χ. λόγω μισθοδοσίας προσωπικού, να μη γίνονται τις ίδιες ώρες με τα ίδια οχήματα και από το ίδιο δρομολόγιο καινά αποφεύγεται η αποστολή ενός και μόνο υπαλλήλου.
η) Στην ατυχή περίπτωση διάπραξης τελικώς μίας τέτοιας αξιόποινης πράξης, προς το σκοπό της εξιχνίασης αυτής, της σύλληψης των δραστών σε σύντομο χρονικό διάστημα και της ανεύρεσης των κλοπιμαίων, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες που θα αντιληφθούν μία διάρρηξη αυτοκινήτου να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών και του μέσου διαφυγής των, ειδοποιούντες το ταχύτερο το Κέντρο Αμεσης Δράσης.-