Πέντε απατεώνες "έβγαλαν" 270.000 ευρώ, με το να κλέβουν τους... κούριερ! Έστηναν καραούλι έξω από την εταιρία, έπαιρναν στο κατόπι τους κούριερ και, μόλις αυτοί πάρκαραν τα μηχανάκια τους έξω από κάποιο σπίτι, για να κάνουν παράδοση, έψαχναν το κουτί με τα δέματα κι έπαιρναν όποιο τους φαινόταν πιο... γεμάτο!
Ιρακινοί και Μαροκινοί οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, από το Νοέμβριο του 2006 ως το Σεπτέμβριο του 2007, διέπραξαν 32 κλοπές. Ανάμεσα στα διάφορα που έκλεψαν, σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Δ. Παπαδόπουλο, 50.000 ευρώ σε ρευστό, 12.000 εισιτήρια του ΟΑΣΘ, κάρτες ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας, χρονοκάρτες του ΟΤΕ, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Τα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων έχουν ήδη εντοπιστεί και αποδοθεί στον Οργανισμό, όπως, επίσης, μέρος των κλοπιμαίων.
Οι δράστες είναι γνωστοί, πλέον, στην αστυνομία και αναζητούνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, η οποία θα αποσταλεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.