Του Τάσου Ασλανίδη
Δημοσιογράφου
Υποψηφίου Τοπικού Συμβουλίου Νέων
Δήμου Σταυρούπολης


Η θεσμική θωράκιση της ενασχόλησης των νέων ανθρώπων με τα κοινά επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Η λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων έρχεται να αναζωογονήσει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να προωθήσει τα οράματα μας στις αίθουσες των Δημοτικών Συμβουλίων.
Θεματοφύλακες της προσπάθειας αυτής, όλοι εμείς, οφείλουμε να την προστατέψουμε και να την κρατήσουμε μακριά από πολιτικά καπελώματα και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι στο χέρι μας να παλέψουμε για να δυναμώσουμε την ένταση της φωνής μας, να έρθουμε σε ρήξη με κατεστημένες αντιλήψεις και να αφήσουμε στο περιθώριο εκείνους που επί χρόνια κρατούσαν κλειστά τα αυτιά τους.
Ο δρόμος της συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Νέων δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η τόλμη με την οποία θα αγκαλιάσουμε το θεσμό θα αποτελέσει μήνυμα προς τους τοπικούς άρχοντες για την άμεση ενεργοποίηση του. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συστρατευθούμε όλοι και να αποδείξουμε ότι οι νέοι άνθρωποι νοιάζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους και έχουν λόγο και επιρροή στη διαμόρφωση των εξελίξεων.
Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν πρέπει να σταθεί αφορμή για να προκύψουν αντιπαλότητες και συμμαχίες. Είμαστε όλοι σύμμαχοι με μοναδικό εχθρό κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των συμφερόντων μας. Η διεκδίκηση της καρέκλας δεν μας ταιριάζει. Μας ταιριάζει, όμως, η ακατάπαυστη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με την τόλμη και τη ζωντάνια που αρμόζει στους νεολαίους.
Η νέα γενιά δεν επαναπαύεται στα περισσεύματα που της δίνουν. Διεκδικεί εκείνα που της αναλογούν. Στις 30 Μαρτίου παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Ελάτε, όλες και όλοι, να δώσουμε χρώμα στα όνειρά μας.