Πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδεομένα, αποζημίωση- μαμούθ, ύψους 1.455.000 ευρώ, επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στους γονείς επτάχρονου, πλέον, αγοριού. Το αγγελούδι γεννήθηκε με σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω ιατρικού λάθους, όπως αποδέχτηκε το δικαστήριο.
Χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια, μέχρις ότου δικαιωθεί η οικογένεια ενός επτάχρονου αγοριού. Το αγγελούδι πάσχει από σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση, μετά από ιατρικό λάθος, όπως κατήγγειλαν οι γονείς του.
Πατέρας και μάνα μήνυσαν τους υπευθύνους γενικού νοσοκομείου της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι δυο γονείς, από τις 29 Ιανουαρίου του 2001, τραβούν το δικό τους Γολγοθά. Τότε ήταν που η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Ο γυναικολόγος αποφάσισε να της προκαλέσει τεχνητές ωδίνες.
Όπως υποστήριξε στη μήνυσή της η μητέρα, έγινε μια σειρά λανθασμένων χειρισμών από την πλευρά των γιατρών του νοσοκομείου. «Τι να σας πρωτοπώ... Απίστευτα πράγματα, κωμικοτραγικά... Έβαζαν τη μητέρα να περπατά, πάνω – κάτω, στο διάδρομο του νοσοκομείου και να... πηδά, για να γεννήσει πιο εύκολα», υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Ν. Διαλυνάς.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το αγγελούδι γεννήθηκε με μόνιμα και σοβαρά προβλήματα υγείας και σήμερα πάσχει από σπαστική τετραπληγία «συνεπεία περιγεννητικής ασφυξίας».
Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος κ. Ν. Διαλυνάς, η Δικαιοσύνη ερευνά την περίπτωση ιατρικού λάθους, για την περίπτωση δίδυμων, τα οποία γεννήθηκαν επίσης με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένεται να καταθέσει έφεση έναντι της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.