Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, κρίνεται, από τους θεράποντες γιατρούς, η πορεία της υγείας του αστυνομικού, ο οποίος δέχτηκε τις σφαίρες από πιστόλι αλλοδαπού, προχθες τα ξημερώματα στη Μενεμένη. Ο 30χρονος αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.
Το αιματηρό περιστατικό έγινε όταν το πλήρωμα περιπολικού επιχείρησε να ελέγξει αυτοκίνητο με πέντε επιβάτες. Οι τέσσερις, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, συνελήφθησαν. Ο πέμπτος πυροβόλησε τον αστυνομικό και τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.
Οπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο άγνωστος δράστης μαζί με άλλα τέσσερα άτομα βρέθηκαν 522 γραμμάρια κοκαίνης. Οι 5 έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν με περιστατικά κλοπών και ναρκωτικών ουσιών.
Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο ΑΤ Μενεμένης, δέχθηκε δύο σφαίρες, μία στην κοιλιακή χώρα και μία στην ωμοπλάτη. Υποβλήθηκε σε πολύωρη -και πετυχημένη- χειρουργική επέμβαση, από ομάδα χειρουργών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Οι θεράποντες γιατροί αισιοδοξούν ότι τις επόμενες ώρες ο αστυνομικός θα εξέλθει της εντατικής μονάδας και θα μεταφερθεί σε θάλαμο.
Οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας, κ.κ. Πρ. Παυλόπουλος και Δ. Αβραμόπουλος, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Γ. Χριστόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.
Βίαιο και σοβαρό χαρακτήρισε το περιστατικό ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος βρέθηκε χθες εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη. Ο υποστράτηγος Δημοσχάκης, μαζί με την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας του αστυνομικού, πατέρα τριών παιδιών. Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι είναι ήδη στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στην οικογένεια του αστυνομικού.
Τις ευχές για "καλή ανάρωση", του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μετέφερε στην οικογένεια του αστυνομικού ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας.
Την συμπαράστασή τους στην οικογένεια εξέφρασαν με την παρουσία τους στο νοσοκομείο και πολλοί αστυνομικοί, συνάδελφοι του τραυματία.