Τέλος στη διαδοχολογία θέλησε να βάλει, σήμερα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Βρήκε ευκαιρία, στη δοξολογία για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα και, μόλις τον πλησίασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το θέμα της διαδοχής.
"Δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό το θέμα", τόνισε, λίγο μετά τη δοξολογία. "Ετήρησα γραμμή αποσαφηνισμένη για την αποφυγή κάθε μορφής διαδοχολογίας. Με τη χθεσινή παρέμβαση του μακαριοτάτου -την οποία προσέφερε η κρατική ελληνική τηλεόραση σε όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος και συγκινήθηκε από την υπομονή του Αρχιεπισκόπου- μας απαγορεύει οποιαδήποτε συζήτηση περί διαδοχολογίας".
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε για τα δικά του συναισθήματα, μετά τη μετάδοση της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. "Καθώς τον άκουσα", είπε, "συγκινήθηκα, χάρηκα, είδα πως έχει ακόμη πολλές αντοχές κι έχει πολύ δυνατή πίστη, παρόλες τις δυσκολίες, να πάνε τα πράγματα καλά. Αν μάλιστα έρθει στην Ελλάδα, για θεραπεία, νομίζω έχει περιθώρια ζωής μπροστά του, καθώς ο ψυχολογικός παράγοντας θα είναι μαζί του".
Για το θέμα της διαδοχολογίας έσπευσε να κάνει δηλώσεις στα ίδια τηλεοπτικά συνεργεία και ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., Κυρ. Βελλόπουλος. "Προσπάθησαν, πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις , να επιχειρήσουν μια μεγάλη ή μικρότερη προδοσία", είπε για μερίδα των Ιεραρχών. "Ας τιμήσουν το όνομά τους. Και εννοώ τον Ζακύνθου Χρυσόστομο", κατέληξε.