Εννέα μεγάλα οδικά έργα υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, εκπονεί 17 νέες μελέτες σημαντικών έργων. Αυτό ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιότρα, ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία τα δύο από τα εννέα οδικά έργα(η διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και η Γέφυρα Αξιού που συνδέει τα τελωνεία Ειδομένης και Ευζώνων). Για τα υπόλοιπα υποστήριξε ότι θα είναι έτοιμα στα μέσα του 2008.
Τον επόμενο χρόνο θα παραδοθούν η παράκαμψη Πελλαίας χώρας, ο άξονας Θεσσαλονίκη - Κιλκίς - Δοϊράνη, η νότια παράκαμψη της Έδεσσας, η Γέφυρα Μεσολακκιάς, το τμήμα Πατρίδα - Νάουσα και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, τμήμα Παραλίμνης.
Στο τέλος του 2009, θα παραδοθεί η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - ΠΓΔΜ, τμήμα Άγρας - Βρυτά. Ολα τα παραπάνω έργα, που εκτελούνται μέσω του Γ' ΚΠΣ, είναι συνολικού προϋπολογισμού 295 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τις 17 μελέτες, βασικότερες είναι το οδικό κύκλωμα Κασσάνδρας Ν.Χαλκιδικής(κόμβος Κασσανδρείας - Πευκοχώρι), ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 στη συμβολή ΠΑΘΕ και Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, ο οδικός άξονας Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης και η σύνδεση οδικού άξονα Πολυγύρου - Ιερισσού με το οδικό κύκλωμα Σιθωνίας(τμήμα Κελλί - Νικήτη).
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης και για την πορεία απορρόφησης των κονδυλίων του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Υποστήριξε ότι, έως το τέλος του 2007 θα ξεπεράσει το 80%.