Ξεκίνησε η συγκομιδή κερασιών στο νομό Πέλλας, σε ένα σύνολο 110 χιλιάδων στρεμμάτων, από όπου θα συλλεχθούν περίπου 60.000 τόνοι κερασιών (το 70% της ελληνικής παραγωγής), τα περισσότερα από τα οποία θα καταλήξουν στις αγορές του εξωτερικού.
Σε αντίθεση με πέρσι τα δένδρα είναι κατάφορτα και η ποιότητα του καρπού άριστη.
Στην Ευρώπη το ελληνικό κεράσι είναι περιζήτητο. Η τιμή παραγωγού αυτή την εποχή είναι 3 ευρώ το κιλό, μια τιμή που οι κερασοπαραγωγοί χαρακτηρίζουν ικανοποιητική, αφού καλύπτει τα έξοδα τους και τους αφήνει και κέρδος . Όμως όπως παραδέχονται και οι ίδιοι είναι χαμηλότερη μέχρι και 3 φορές από την τιμή που αυτή την εποχή τα αγοράζει ο καταναλωτής στα αστικά κέντρα.
Σήμερα, στη λαϊκή αγορά δίπλα στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο καταναλωτής μπορούσε να βρει, από παραγωγό, κεράσια στα 5 ευρώ το κιλό. Στα μανάβικα του κέντρου της Θεσσαλονίκης η τιμή του κιλού ξεκινάει από 7 €.