eurokinissi_karistianou.jpg.webp

Με ένα σύντομο βίντεο στο Facebook, η Μαρία Καρυστιανού επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη 21 Μαΐου θα γίνει η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους και στο θέατρο Ολύμπιον.
Στο βίντεο, που είναι παραγωγή Τεχνητής Νοημοσύνης, η Μαρία Καρυστιανού αφήνει από τα χέρια της ένα περιστέρι που κρατά στο ράμφος του κλάδο ελιάς.
Η παρουσίαση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 18:30, στον κινηματογράφο Ολυμπίον. «Στις 21 Μαΐου, όλοι μαζί με την Ελπίδα για μια Νέα Αρχή!», γράφει η ανάρτηση.
Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, 15 Μαΐου 2026, ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική στιγμή» που σηματοδοτεί το τέλος της Μεταπολίτευσης.
Στην ανάρτησή του, ο κ. Αυγερινός υπογραμμίζει ότι η συμπόρευση αυτή γεννήθηκε με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, ειδικότερα από μία βαθύτερη ανάγκη για αποκάλυψη των πραγματικών αιτίων και ενόχων της τραγωδίας, και την εναντίωση σε αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «σκανδαλώδη συγκάλυψη». Παράλληλα, ασκεί δριμεία κριτική στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες» πολιτικούς και μια «κοινοβουλευτική μοναρχία» που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το κόμμα της κ. Καρυστιανού να ονομαστεί «Νέα Αρχή».