Κεραυνός εν αίθρια για τους 65 εργαζόμενους σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, στη μονάδα συσκευασίας της Νεοχωρούδας και το εργοστάσιο της χαρτοποιίας SONOCO ΕΛΛΑΣ ΑΕ στο Σταυροχώρι. Η επιχείρηση αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της.
Η εταιρεία είναι μέλος του αμερικανικού ομίλου Sonoco Alcore, ο οποίος εδρεύει στη Νότια Καρολίνα, ιδρύθηκε το 1899 και διαθέτει περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε 33 χώρες. Ήρθε στην Ελλάδα το 1999. Η ανακοίνωση έγινε ενώ πριν λίγους μήνες η επιχείρηση αναζητούσε εργαζόμενο για τη μονάδα συσκευασίας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης μέσω αγγελίας.
Σύμφωνα με το voria.gr, οι εργαζόμενοι στις δυο μονάδες έμαθαν χθες, αιφνιδιαστικά, πως η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται δεν άντεξε υπό το βάρος του ενεργειακού κόστους και αποφάσισε να κατεβάσει τα ρολά. Αυτή τουλάχιστον, ήταν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η επίσημη δικαιολογία. Αξίζει να σημειωθεί πως η δραστηριότητα της εταιρείας ήταν πράγματι ενεργοβόρα με αποτέλεσμα να έχει πραγματοποιήσει επένδυση περί τα 3 εκατ. ευρώ για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές,  ο ΔΕΔΔΗΕ δεν την ενέταξε, λόγω έλλειψης χωρητικότητας δικτύου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρία, ως τις 31 Μαΐου θα λειτουργεί για να εξυπηρετήσει υπάρχουσες παραγγελίες.
Στο Κιλκίς η εταιρεία έχει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε 5.500 τμ. Η SONOCO ΕΛΛΑΣ ΑΕ διέθετε έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό με τα προϊόντα της να ταξιδεύουν, μεταξύ άλλων, σε Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Κατάρ.
Όπως προκύπτει από τον πιο πρόσφατο αναρτημένο ισολογισμό της εταιρείας στο ΓΕΜΗ και αφορά το 2021 «ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 19.932.910 ευρώ, ενώ το αποτέλεσμα της χρήσεως προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκε σε ζημιά 350.761 ευρώ».