Σπείρα εισαγωγής χασίς από το εξωτερικό και διάθεσής του στη Θεσσαλονίκη εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Οι αστυνομικοί, που είχαν την πληροφορία ότι ζευγάρι αλλοδαπών έφερνε μεγάλη ποσότητα κάνναβης έστησαν μπλόκο στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, εντόπισαν χθες το απόγευμα το Ι.Χ. των λαθρεμπόρων, το ακινητοποίησαν και, σε έρευνα που έκαναν, βρήκαν ταξιδιωτικό σάκο με πέντε δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 12 κιλών και 377 γραμμαρίων.

Η οδηγός κι ο συνεπιβάτης της, μια 40χρονη κι ένας 52χρονος (είναι αλλοδαποί) συνελήφθησαν και , σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Συμμορίας και της παράβασης του Νόμου Περί Ναρκωτικών. Επίσης, τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.  

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, χρηματικό ποσό προερχόμενο από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο απόκρυψης και μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.  Οι έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων μελών του κυκλώματος, συνεχίζονται.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.