«Όσο πιο γρήγορα βγούμε από την υγειονομική κρίση τόσο γρηγορότερα θα επανακάμψουμε σε οικονομικό επίπεδο. Δεν θα είναι κάτι εύκολο. Το εγγυάται όμως το μοντέλο ανάπτυξης που εισήγαγε η Νέα Δημοκρατία,  το ισχυρό
μεταρρυθμιστικό κύμα που θα αλλάξει παγιωμένες δομές και θα διορθώσει χρόνιες παθογένειες, ώστε μέσα στο 2021 να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον Focus Fm 103,6, στη Δέσποινα Μποτίτση και τον Γιάννη Πηλίδη.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η αντιμετώπιση του υγειονομικού ζητήματος και η προστασία της δημόσιας υγείας με όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες. Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα, τόνισε, τις κινήσεις που έγιναν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να απεμπλακούμε από όρους και περιορισμούς που θα εμπόδιζαν την ανάταξη. Επισήμανε την απαλλαγή της χώρας από την υποχρέωση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του Α.Ε.Π., την ένταξή της, για πρώτη φορά, στην ποσοτική χαλάρωση που έδωσε ρευστότητα περίπου 12 δις ευρώ, καθώς και την πρόταση του Πρωθυπουργού με άλλους ευρωπαίους ηγέτες για την έκδοση ευρωομολόγου. Η κρίση απέδειξε ότι πλέον, το κράτος υπάρχει και λειτουργεί. Με τον ίδιο τρόπο που άμεσα και ακαριαία λειτούργησε σ΄ αυτή τη φάση της κρίσης, θα σταθεί κοντά στο παραγωγικό κομμάτι της χώρας που θα χρειασθεί στήριξη την επόμενη μέρα στο μέτρο του δυνατού» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από μια κρίση. Δοκιμάστηκε από τη μεγάλη οικονομική κρίση πριν από δέκα χρόνια. Δοκιμάστηκε με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δοκιμάζεται και τώρα με μια κρίση που αφορά στη δημόσια υγεία και προκαλεί σοβαρές συνέπιες στην οικονομία. Είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των χωρών ώστε το βάρος της κρίσης να επιμερισθεί στις χώρες με δίκαιο τρόπο. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο και χρειάζεται να ξεχειλίσει». 

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο Γ.Γ. της Κ.Ο της Ν.Δ., τόνισε: «Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειασθεί για να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το κάναμε πράξη πριν από λίγες μέρες στον Έβρο. Είμαστε σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα για την προστασία των συνόρων μας. Τα μέτρα είναι συνεχή και ενισχυμένα και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην απόκρουση οποιουδήποτε κινδύνου».