Επιστολή προς τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή για την ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία λόγω κορωνοϊού απέστειλε η αρμόδια αντιδημαρχία του δήμου Μενεμένης - Αμπελοκήπων. 


Στην επιστολή επισημαίνεται στους καταστηματάρχες: 

Να μην πετάνε τα υπολείμματα των τροφών (κόκαλα, λίπη, κρέας, ψάρια, κλπ.) χύμα μέσα στους κάδους.

Όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούνται όπως γάντια, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

Να τοποθετήσουν τα υπολείμματα των τροφών σε ανθεκτικές πλαστικές  σακούλες, καλά κλεισμένες και να βάλουν τις σακούλες μέσα στους κάδους.

Να τοποθετήσουν τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και να κλείσουν τους κάδους ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα επαφής και επιμόλυνσης ούτε ανθρώπων ούτε ζώων (αδέσποτων ή κατοικίδιων). Σε περίπτωση που ο κοντινός στην επιχείρησή κάδος είναι γεμάτος, να αναζητήσουν κοντινό διαθέσιμο κάδο ή να κρατήσουν τα απορρίμματα στο χώρο σας για μία ακόμη μέρα.

Να μη ρίχνουν απορρίμματα μέσα στα επιστήλια μικρά καλαθάκια, στα οποία πετιούνται μόνο  απορρίμματα διερχόμενων περαστικών.

Να μη βγάζουν απορρίμματα από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το βράδυ της Κυριακής (δε γίνεται αποκομιδή).


Να βγάζουν τα απορρίμματα μόνο την ώρα που περνάει το απορριμματοφόρο.

Η καθαριότητα του πεζοδρομίου μπροστά στο κατάστημα τους είναι δική τους ευθύνη και υποχρέωση.

Η επιστολή καταλήγει λέγοντας: «Πιστεύουμε πως είναι αναγκαία η συμμόρφωση όλων μας με τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, προκειμένου να διατηρούμε καθαρό και ασφαλή το Δήμο μας.»