Σε μία συμβολική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θέλοντας να ενισχύσει το μήνυμα της περιόδου «Μένουμε Σπίτι».

Μοιράστηκαν πέντε χιλιάδες μικρά λουλούδια από τα φυτώρια του Δήμου έχοντας πάνω τους το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά-Ομορφαίνουμε το χώρο μας». Με τη συνδρομή του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σ. Δημητριάδη και της Δημοτικής Αστυνομίας, όλα τα γλαστράκια τοποθετήθηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών και συνοδεύονταν από φυλλάδια με οδηγίες πρόληψης από τον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας «όλοι μας ζητάμε από τον κόσμο να μείνει σπίτι του-είναι σημαντικό να νιώθει ότι μπορεί να κάνει κάτι δημιουργικό και ευχάριστο εντός της οικίας και παράλληλα να νιώθει ότι ο Δήμος είναι δίπλα του. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη αυτές τις ημέρες, δεν πρέπει να τους ξεχνάμε, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους υπαλλήλους του Δήμου στην καθαριότητα, στο πράσινο που φροντίζουν την πόλη, εσάς που φροντίζετε για την ενημέρωση»και συμπλήρωσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι οι Θεσσαλονικείς θα δείξουν την ωριμότητα και παρά τον καλό καιρό, δεν θα βγουν έξω».